Klaus Iohannis, poză cu Joe Biden la COP26. Președintele României participă la Summitul liderilor mondiali de la Glasgow

Publicat: 01 11. 2021, 17:01
Actualizat: 01 11. 2021, 18:22
Biden trimite trupe americane în România, la COP26 de la Glasgow. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a salutat cu omologul său american, Joe Biden, luni, la ceremonia de deschidere a segmentului la nivel înalt a Conferinței ONU privind schimbările climatice. COP26 se desfășoară în Scoția, la Glasgow.

Klaus Iohannis, poză cu Joe Biden (SUA) la COP26 de la Glasgow

Klaus Iohannis și Joe Biden, la COP26 de la Glasgow. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis participă, luni și marți, la Summitul liderilor mondiali din cadrul COP26, alături de alți peste 120 de șefi de stat și de guvern.

„Schimbările climatice constituie una dintre cele mai mari provocări la adresa omenirii, în contextul în care traversăm o perioadă de urgență climatică. Efectele schimbărilor climatice nu cunosc granițe naționale, iar cetățenii sunt din ce în ce mai expuși la acestea. Președintele Klaus Iohannis este decis să se implice activ, alături de alți lideri mondiali, organizații internaționale, mediul instituțional, asociativ și de business pentru a sprijini efortul global de combatere a schimbărilor climatice”, spune Administrația Prezidențială.

Șeful statului va susține Declarația Națională, în care va transmite poziția României, cu accent pe demersurile pe care le face țara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice.

„Declarația Președintelui României va reflecta astfel abordarea integrată pe care țara noastră o propune în procesul de combatere a schimbărilor climatice, cu soluții bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic și industrial, schimbarea comportamentului cetățenilor prin conștientizarea și educarea cu privire la problematica schimbărilor climatice”, a mai precizat Administrația Prezidențială.

În plus, el va lua parte la evenimente în format multilateral și bilateral pe tema soluțiilor bazate pe natură la problema schimbărilor climatice și reducerea emisiilor din sistemul energetic.