Klaus Iohannis, pentru B1 TV: Congresul a stabilit că PNL și PDL vor fuziona. Vrem să decidem soarta României în următorul deceniu (VIDEO)

Publicat: 01 07. 2014, 20:38
Foto: B1 TV

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marți, în cadrul emsiunii ”Bună seara România” de pe B1 TV, că congresul partidului a decis fuziunea PNL cu PDL.

”Lucrurile s-au lămurit repede și clar. După ce am închiat congresul sâmbătă am avut câteva hotărâri clare și bune. Congresul a stabilit clar: da, se face fuziunea PDL cu PNL, da, PNL va adera la partidul popularilor europeni”, a anunțat Iohannis.

”Vrem și unii și alții fuziunea. Știm că vrem să mergem pe o schemă de candidat unic al dreptei și știm că vom avea candidatul comun desemnat până la sfârșitul lunii iulie”, a completat liberalul.

”Vom avea foarte repede deciziile politice luate”, a mai spus el.

”Suntem în faza de negocieri și nu e bine să apăsăm pedala mai mult decât e bine. Vom găsi o soluție foarte bună agreată de ambele părți. Conluzia finală o vom comunica împreună domnul președinte Blaga și cu mine. Important este că vom avea partidul de dreapta și vom avea o fuziune”, a precizat liderul PNL.

”Nu facem această fuziune ca să pierdem, o facem cu scopul de a deveni un mare partid politic. Vrem să decidem soarta României în următorul dceniu. Se vede că funcționează unificarea dreptei. Deja avem majoritatea CJ pe care le controlăm la nivel de consilieri județeni. Vom continua aceste demersuri”, a arătat Iohannis.

Iohannis: Vrem să decidem soarta României în următorul deceniu