Klaus Iohannis: Nu iau în calcul o carantinare totală, nici acum, nici de sărbători (VIDEO)

Publicat: 10 11. 2020, 19:35
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis nu i-a în calcul o carantină todată, dar vorbește despre restricții dure în localitățile cu rată mare de infectare cu noul coronavirus în rândul oamenilor. Șeful statului neagă astfel zvonurile potrivit cărora după algerile din 6 decembrie 2020 autoritățile ar urma să reintroducă carantina totală la nivel de țară.

Klaus Iohannis: Nu iau în calcul o carantinare totală

Șeful statului a declarat, marți, într-o conferință susținută la Palatul Cotroceni că nu ia în calcul carantinarea totală a țării.

“Nu iau în calcul o carantinare totală, nici acum, nici de sărbători”, spune Klaus Iohannis.

Acesta precizează însă că măsuri restrictive ar putea fi luate în localitățile unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 depășește cote alermante.

“Carantinarea unor localități e posibilă. Sunt localități cu rată foarte mare unde s-a impus carantina locală”, precizează Iohannis.

Totodată, Iohannis a precizat că “măsurile luate de guvern sunt juste, bine gândite și vor da rezultate.”

“Guvernul a luat aceste decizii pe care împreună cu experții au fost discutate. Azi la ședința cu premierul și miniștrii și experții am discutat despre campania de vaccinare”, a mai spus șeful statului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Noi restricții în România din data de 9 noiembrie 2020

România a intrat de luni în carantină parțială. Toate școlile din țară au trecut în sistem online, angajații – atât de la stat, cât și cei de la privat, lucrează pe cât posibil în regim de telemuncă, iar masca de protecție este obligatorie în toată țara. Măsurile au fost anunțate la capătul a trei zile în care s-au înregistratcreșteri spectaculoase ale numărului decazuri noi de COVID.

Declarația pe propria răspundere, necesară pentru deplasarea pe timp de noapte, începând de luni

De luni, vreme de 30 de zile, persoanele care vor dori să se deplaseze în intervalul orar 23.00 – 05.00 vor trebui să aibă asupra lor odeclarațiepe propria răspundere, care să ateste motivul întemeiat pentru care au ieșit din casă. Acestea vor putea prezenta și o adeverință de la angajator, care să demonstreze că deplasarea a fost făcută în interes de serviciu.

Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată deAICI.

Modelul adeverinței de la angajator poate fi descărcat deAICI.

Vineri, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență,a explicatrațiunile acestei măsuri:„În acest interval se mișcă foarte mult tinerii, ei se vizitează, sunt întâlniri în apartamente, mai ales în timpul weekendului. Rațiunea între 23.00 și 05.00 este catinerii să nu mai umbleîn apartamente, pentru petreceri. În Spania a fost una dintre modalitățile de răspândire a virusului, s-a făcut analiză. Tinerii cumpărau produse și mergeau în apartamente. Impactul cel mai mare va fi în timpul weekendului”.

Restricția vine la pachet cu alte măsuri, menite să limiteze răspândirea SARS-CoV-2.