Klaus Iohannis: Nu am spus că trebuie să ridicăm MCV. Îmi doresc să lucrăm pentru ca instrumentul să nu mai fie necesar (VIDEO)

Klaus Iohannis: Nu am spus că trebuie să ridicăm MCV. Îmi doresc să lucrăm pentru ca instrumentul să nu mai fie necesar (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că niciodată nu a spus că dorește ridicarea MCV-ului, ci că vrea ca România să fie foarte bună penutr a nu mai fi monitorizată.

”Nu am spus că trebuie să ridicăm acum. MCV a fost și este util, ne ajută. Nu ne-a fost impus, a fost convenit în negocierile de aderare. A fost inventat ca instrument de control și verificare pentru a ajuta România și există obiective clar stabilite. În momentul în care România și-a îndeplinit clar 100% obiectivele, e clar că instrumentul a devenit caduc”, a declarat șeful statului.

”Nu am spus că nu-mi place MCV, dimpotrivă. Practic, ce îmi doresc e să lucrăm cu toții – clasa politică în general – ca să ajungem să spună toata lumea „1,2,3,4 bifat îndeplinit, deci instrumentul nu mai e necesar”. Eu am spus acest lucru pentru a lucra ca să îndeplinim obiectivele. Noi ne-am angajat să fim stat de drept, justiția să fie bine organizată. Or, aceste lucruri nu se obțin doar așteptând să se întâmple. Noi trebuie să fim proactivi să facem modificările necesare, să alocăm banii necesari pentru îndeplinirea acestor măsuri, să combatem corupția, să nu mai avem acel val imens de OUG, să nu mai avem parlamentari apărați prin vot”, a explicat Iohannis.

”Ce vreau eu e să lucrăm cu toții ca să îndeplinim aceste obiective și MCV să nu mai fie necesar. Acest lucru se poate în câțiva ani. Eu am spus sper să ajungem în acest punct când Parlamentul și CSM își încheie mandatul, adică 2016-2017, adică un oriczont de timp rezonabil. Azi nu suntem pregătiți. Într-un termen rezonabil să fie România unde ne dorim noi și unde își doresc partenerii europeni. Deci a fost un apel la muncă și la îndeplinirea obiectivelor”, a subliniat președintele.

Iohannis: Nu am spus că trebuie să ridicăm MCV

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei