Klaus Iohannis, nesigur pe alianța cu PDL: Șeful liberal ar ezita cu privire la nominalizare lui Predoiu premier în cazul în care va fi ales la Cotroceni

Publicat: 19 09. 2014, 11:52

Candidatul ACL pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, ar avea îndoieli în ce privește alianța cu PDL și nominalizarea promisă lui Cătălin Predoiu pentru funcția de premier, asta în cazul în care va fi ales la Cotroceni.

Într-o declarație recentă, șeful liberal a ezitat să confirme promisiunea de a-l nominaliza pe vicepreședintele democrat-liberal pentru șefia Guvernului, precizând că este treaba Parlamentului pe cine va pune prim-ministru.

„Ar fi cel puţin hazardat să vă spun acum ce va negocia Parlamentul după ce devin eu preşedinte. Pentru că acolo se negociază, în Parlament, nu la Preşedinţie. Cred că vremurile acelea, când preşedintele arăta cu degetul, le considerăm apuse”, a spus acesta.

Temerile lui Iohannis ar putea origina și într-o înțelegere mai veche cu Traial Băsescu, privind numirea acestuia drept premier, însă Iohannis a promis la înființarea ACL că PDL va da premierul în cazul în care PNL dă candidatul la prezidențiale, scrie România TV.

Surse politice au afirmat în mod constant că Iohannis plănuiește să îl numească pe Traian Băsescu în funcția de șef al Executivului, după finalizarea mandatului acestuia.

De altfel, reticența lui Iohannis ar putea fi și din cauza imaginii mai bune a lui Predoiu în fața electoratului, aproape 80% din respondenții unui sondaj Gândul spunând că fostul ministru de Externe din Guvernuș Boc ar fi fost un prezidențiabil mai bun decât primarul Sibiului.