Klaus Iohannis, mulțumit de activitatea Guvernului Ciucă: Atunci când am încurajat formarea acestei coaliții, lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul e cel mai stabil guvern din ultimii ani (VIDEO)

Publicat: 12 05. 2022, 13:33
Actualizat: 12 05. 2022, 14:03
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Guvernul Ciucă își dă silința și până acum a venit cu soluții bune la crizele apărute ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Iohannis spune că a luat o decizie bună susținând formarea coaliției PNL – PSD – UDMR

Întrebat despre activitatea miniștrilor de până acum, Iohannis a răspuns: „Evaluarea miniștrilor nu o voi face eu. Chiar dacă am opinii despre fiecare ministru, le voi spune premierului dacă mă întreabă. Până acum nu m-a întrebat”.

Președintele s-a arătat apoi sceptic în legătură cu o eventuală evaluare a activității miniștrilor la fiecare șase luni: „E o coaliție, fiecare partid vrea să-și păstreze oamenii”

„Guvernul a făcut față acestor crize cu toate că, îmi permit să vă amintesc, atunci când am încurajat formarea acestei coaliții lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul ecel mai stabil guvern din ultimii destui ani.

Cum ar fi arătat România cu guvern subțire, cu război la graniță?”, a mai declarat Iohannis.

Coaliția PNL – PSD – UDMR și după 2024?

Amintim că, luna trecută, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a susținut că actuala coaliție probabil va fi cea mai bună soluție de guvernare și după 2024:  „După alegerile din 2024, la cum arată acum sondajele, soluția cea mai bună rămâne tot o coaliție asemănătoare”.

Iar premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, a afirmat că actuala coaliție nu trebuie să se confunde cu USL.

„Trebuie să ne ocupăm de cei care în momentul de față nu au un loc de muncă, nu își găsesc o linie după care pot să își stabilească o linie în viață. Nu vorbim de PNL care se găsește într-o coaliție de tipul USL, este o coaliție în care fiecare dintre cele două partide reușesc să pună împreună ideologiile și principiile sale”, declarase Ciucă, la finele lunii trecute.