Klaus Iohannis: Mi-e greu să evaluez locul și rolul politicianului Traian Băsescu în ecuația de după 2015

Publicat: 21 05. 2014, 17:37

Prim-vicepreședintele liberal Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Timișoara, că nu poate evalua ”locul și rolul” pe care îl va ocupa Traian Băsescu în ecuația de după 2015.

„Mi-e greu să evaluez locul şi rolul politicianului Traian Băsescu în ecuaţia de după anul 2015. Vom vedea cum se poziţionează partidele, dacă găsesc căi de comunicare. Acum nu aş da un pronostic”, a spus Iohannis.

Declarația acestuia vine în contexul în care liderul liberal spune că se va încerca unificarea dreptei după euroalegeri, scrie Mediafax.

„Numai în PNL am făcut şi desfăcut alianţe pentru a ne ţine de cuvânt faţă de alegători. (…) După euroalegeri se va încerca unificarea dreptei. Nu am o soluţie, dar pot să vă spun că în campania electorală nu au fost discuţii pe această temă. Convingerea mea e că după aceste alegeri este obligatoriu să discutăm aceste chestiuni pentru a vedea în ce ecuaţie putem să coagulăm dreapta în vederea câştigării prezidenţialelor. Evident, e tot mai evident că vom avea un candidat de stânga şi dacă vom avea cinci-şase candidaţi de dreapta, şansele dreptei sunt reduse în această ecuaţie”, a spus primarul Sibiului.