Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier: Este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat. Este nevoie de o persoană curată, integră (VIDEO)

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier: Este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat. Este nevoie de o persoană curată, integră (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis îl nominalizează pe Dacian Cioloș premier al României. După aproape o săptămână de discuții și două runde de consultări cu partidele și societatea civilă, șeful statului a anunțat, marți, că fostul comisar european pentru Agricultură va conduce Executivul de la București.

Este nevoie de un prim ministru independent. O persoană integră, o persoană care a dovedit practic că poate gestiona sisteme, în situații complicate, a spus Iohannis. Este nevoie de partide fără corupți, ca partidele să facă curățenie în interior, a adăugat președintele. Avem nevoie de alegeri corecte, în 2016. Avem, în continuare, mare nevoie de întărirea statului de drept. Este nevoie de deschiderea competiției politice. Este, cu siguranță, nevoie și de oameni noi. Fără oameni noi, este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece. Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană și atlantică. „, a a declarat Klaus Iohannis.

Avem nevoie de întărirea statului de drept, este nevoie de deschiderea competiţiei politice. Nu putem să aşteptăm o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor. Partidele au înţeles care este miza şi că este nevoie să găsim împreună o soluţie. Această soluţie o văd eu într-un guvern tehnocrat. Am convingerea că este calea corectă în următorul an, până la alegerile parlamentare. Ţinând cont de toate astea îl desemnez pe Dacian Cioloş drept premier„, a adăugat președintele.

El va avea la dispoziție 10 zile pentru a forma o echipă guvernamentală cu care să vină în fața Parlamentului. Acestuia i s-a promis că își va alege singur miniștrii.

Dacian Cioloș are de trecut proba votului în Parlament, dar partidele, cu excepția ALDE, au anunțat că sunt de accord cu un premier technocrat. (Detalii AICI)

Propunerea vine la aproape o săptămână de la depunerea mandatului de premier de către Victor Ponta, în 4 noiembrie.

„Foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni pentru ca această demisie să se întâmple”, a spus atunci preşedintele.

Dacian Cioloș: Un an de zile e o perioadă lungă, dar scurtă pentru a declanșa reformele așteptate de societate.

„Îi asigur pe toți faptul că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii acordate. Sunt conștient că trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească. E o periodă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a guvernului în așa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituții ale statului”, a declarat Cioloș, după ce i-a mulțumit președintelui pentru încrederea acordată. (Detalii AICI)

Cum a vrut „profesionistul” Cioloș să-l convingă pe Junker să-i mai acorde un mandat de comisar european: „Văzuse el că traseismul este la modă în România și a zis că merge și la Bruxelles”(Detalii AICI)

 

#DIRECT_ONE_9a44q5#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei