Klaus Iohannis l-a decorat pe Aurelian Bădulescu, fostul viceprimar al Capitalei. În trecut, acesta l-a comparat pe președinte cu Adolf Hitler

Publicat: 23 09. 2024, 10:35
Sursa foto: Captura video

Președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți șefi de la Curtea de Conturi, la 160 de ani de la înființarea instituției. Printre cei care au primit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler se numără și Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Bucureștiului în timpul administrației Firea-PSD, acum consilier de conturi la Curtea de Conturi a României.

În trecut, Bădulescu a fost implicat în mai multe scandaluri și chiar l-a comparat pe Iohannis cu Adolf Hitler. Acum, acesta spune că a primit decorația cu bucurie și că el n-a furat niciodată, doar e mai „slobod la gură”.

Aurelian Bădulescu, decorat de Klaus Iohannis

Iohannis a decorat mai multe persoane de la Curtea de Conturi „în semn de înaltă apreciere pentru integritatea, dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, contribuind la o mai bună întrebuințare a resurselor financiare ale statului român”.

Printre ele se numără și Aurelian Bădulescu, ajuns consilier de conturi în instituție în octombrie 2023, după un vot în Parlament la propunerea PSD, informează Buletin de București.

Sursa citată amintește mai multe scandaluri în care a fost implicat Aurelian Bădulescu.

În 2017, a făcut-o „prostituată” pe o consilieră USR, a înjurat-o pe consiliera USR Ana Maria Ciceală, i-a spus unei jurnaliste că este „o vacă” și a avut o dispută cu fostul primar Gabriel Mutu (PSD).

În 2019, filiala Sector 4 a PSD l-a dat afară din organizație pentru că nu a respectat deciziile majorității din partid și a jignit mai mulți colegi, iar în 2020, și-a dat demisia de la șefia organizației PSD Sector 3, după ce a postat pe Facebook o imagine cu președintele Klaus Iohannis întruchipându-l pe Adolf Hitler.

De asemenea, Bădulescu a fost cercetat pentru abuz în serviciu, fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale după ce, în noaptea de 11 spre 12 august 2018, a decis eliminarea din Piața Victoriei a unei scene improvizate de protestatari dintr-o rulotă si a auto-utilitară, potrivit Buletin de București.

Bădulescu: Sunt eu mai slobod la gură, dar nimic mai mult

Într-o reacție pentru Buletin de București, Aurelian Bădulescu a spus că se bucură pentru decorația primită și că el nu e corupt, doar mai slobod la gură.

„Decorația domnul Iohannis mi-a dat-o. Deci, domnul președinte trebuie întrebat ce a avut în vedere când m-a decorat.

Dar motivele pentru care mi-a dat acea decorație au legătură cu activitatea mea din ultimul an de la Curtea de Conturi, adică pentru toți hoții pe care i-am prins.

Ați auzit multe de mine, dar că am băgăt mâna în visteria Primăriei Capitalei asta nu. A, că sunt eu mai slobod la gură, am înțeles. Dar nimic mai mult”, a declarat Bădulescu.