Klaus Iohannis își sărbătorește ziua de naștere. Cum petrece șeful statului (FOTO)
Klaus Iohannis își sărbătorește, sâmbătă, ziua de naștere. Șeful statului împlineşte 61 de ani. Dacă anul trecut, Iohannis și-a aniversat ziua de naştere la Palatul Cotroceni, unde au fost prezenți liderii partidelor din opoziţie, anul acesta a preferat să sărbătorească în familie, alături de soția sa Carmen Iohannis, ținând totodată cont și de restricțiile impuse din cauza epidemiei de Covid-19.
Klaus Iohannis își sărbătorește pe 13 iunie ziua de naștere
Președintele Klaus s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu. Astăzi, la împlinea a 61 de ani, șeful statului a ales să își organizeze aniversarea acasă, alături de soția sa Carmen Iohannis și câteva persoane apropiate.
Președintele României s-a născut pe 13 iunie 1959 la Sibiu.Părinții săi sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992, ca pensionari, din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria.
Klaus Iohannis a declarat într-un interviu că familia Iohannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. Tot el a declarat că, atunci când tatăl său l-a înregistrat ca nou-născut, funcționarul de la primărie a refuzat să-i scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa de cinci sute și ceva de ani.
Klaus Iohannis și-a petrecut vacanțele copilăriei la bunicii săi din Bradu, cu care mergea la fân și la restul activităților agricole.
Este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis (n. 2 noiembrie 1960), profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.
Klaus Iohannis, studii și cariera politică
Președintele Klaus Iohannis a absolvit în anul1983studiile de fizică laUniversitatea Babeș-Bolyai din Cluj.
Iohannis și-a început activitatea în învățământ, fiind profesor de fizică și inspector școlar în județul Sibiu.
Ulterior, în anul 2000, acesta a intrat în politică și a devenit primar al orașului Sibiu din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.
Klaus Iohannis a fost reales edil și în anii 2004, 2008 și 2012, din partea aceleiași formațiuni politice.
În 2009, Klaus Iohannis pășește pe scena mare a politicii. El este propus, după căderea primului guvern Emil Boc, în funcția de prim-ministru de către Partidul Național Liberal (PNL). Președintele Traian Băsescu a refuzat însă să-l nominalizeze.
Iohannis s-a întors la Sibiu, dar în 2013 a făcut un pas important în cariera sa de politician: a devenit membru PNL. El a fost numit prim-vicepreședinte, iar pe 28 iunie 2014 a devenit președintele partidului.
Deși a deținut funcția de lider al PNL pentru scurt timp, Iohannis a format o alianță cu Partidul Democrat Liberal (PDL), numită Alianța Creștin liberală (ACL), și a pus bazele unei viitoare fuziuni între cele două partide.
Ulterior, Alianța Creștin Liberală (ACL) l-a promovat pe Iohannis drept candidat la alegerile prezidențiale din 2014.
Klaus Iohannis a câștigat în al doilea tur de scrutin, în care a obținut 54,43% din voturi, învingându-l pe candidatul PSD, prim-ministrul în funcție Victor Ponta.
Cel de-al doilea mandat de președinte l-a obținut în noiembrie 2019. Klaus Iohannis a fost votat de 66,09%, ifață de contracandidata sa, Viorica Dăncilă (PSD), care a obținut doar 33,91% dintre voturi.
Astăzi, de ziua sa de nasștere, Klaus Iohannis, se poate lăuda cu o bună strategie de combatere a epidemiei de coronavirus în România. După cum se știe, țara noastră a înregistrat printre cele mai puține cazuri de Covid-19 din Europa.