Klaus Iohannis: Ipotetic, dacă Antonescu va renunța la președinția PNL, voi prelua conducerea (VIDEO)

Publicat: 13 05. 2014, 11:12
Foto: B1 TV

Klaus Iohannis, vicepreședintele PNL, a declarat, marți, în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, că în cazul în care Crin Antonescu își va da demisia din funcția de președinte al PNL, el va prelua conducerea.

”Credem că ținta, idealul de 25% este foarte ok pentru mobilizare. Credem că 20% este absolut realizabil. Cu siguranță putem să avem două rezultate ușor diferite. Cred că redistribuirea nu va aduce foarte mult în plus. Sper că ajungem la 22% la redistribuire”, a declarat Iohannis.

”Nu am discutat cu Crin Antonescu posibilitatea să îl înlocuiesc la conducerea PNL. Avem cotă de aproximativ 25 în politica românească. Și atunci ar fi nesatisfăcător un procent de 12-15%. Avem ambiția de a avea între 20 și 25% pentru a ne confirma greutatea pe care o avem în politica românească”, a arătat el.

”Pur ipotetic automat voi prelua conducerea partidului, în cazul în care PNL nu va obține peste 20% la europarlamentare și Antonescu și-ar da demisia. Aș fi un președinte interimar, sigur. Indiferent ce se întâmplă, PNL va avea candidat la președinție. În scenariul foarte puțin probabil Crin Antonescu poate să renunțe la conducerea partidului, însă va putea să candideze în continuare la prezidențiale, printr-o unificare a dreptei”, a afirmat Klaus Iohannis.

Iohannis: Ipotetic, dacă Antonescu va renunța la președinția PNL, voi prelua conducerea

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf