Klaus Iohannis, înscris oficial în PNL: Dacă voi fi ales în conducerea liberalilor, renunţ la şefia FDGR. Nu exclud varianta să fiu premier

Publicat: 20 02. 2013, 14:09

Președintele Crin Antonescu a confirmat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, înscrierea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în PNL.

Acesta a explicat că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), decât dacă va fi ales într-o funcţie de conducere a liberalilor. În cadrul conferinţei, Iohannis a mai declarat, printre altele, că nu exclude din capul locului posibilitatea de a fi premier.

Anunţul propriu-zis făcut de Iohannis în legătură cu înscrierea în PNL a fost unul succint. „De astăzi sunt membru PNL. Am luat hotărârea de a deveni membru PNL în urma invitației exprimate de președintele Crin Antonescu. Invitația m-a onorat, mi-a dat ceva de gândit, iar rezultatul este cel de astăzi”, a spus Iohannis.

Primarul Sibiului a explicat că acesta a fost cel mai potrivit moment de a se alătura liberalilor, pentru că, odată ce au trecut alegerile locale și generale nu mai poate fi acuzat de nicio miză electorală.

La rândul său, Crin Antonescu a precizat că, odată cu această mutare, PNL este mai bogat și mai prestigios. Liderul PNL a precizat că liderul PSD Victor Ponta a salutat această decizie. (Detalii AICI)

„Cred că este un moment important pentru Partidul Naţional Liberal, am lansat o invitaţie insistentă şi am lansat-o de mai multă vreme unui om care, dintre personalităţile publice din România se bucură de o mare incredere, unui om care a dovedit că şi în România performanţa constantă şi de durată considerabilă este posibilă, unui om cu care toţi în această ţară ne mândrim. Sunt bucuros că o personalitate deosebită se alătură PNL”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat în ce condiţii poate candida Iohannis la o funcţie de conducere în PNL, Antonescu a precizat că va solicita o derogare de vechime pentru ca primarul Sibiului să poată face acest pas. Liderul PNL a mai spus că Iohannis poate ocupa chiar funcția de premier al României. (Detalii AICI)

Nu aș rata ocazia de a-l avea pe Klaus Iohannis în conducerea formațiunii, mai ales că peste două zile este congresul partidului. Fără îndoială poate fi o variantă bună pentru funcția de premier, cu precizarea că intrarea lui Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români, nu are niciun fel de legătură susţinerea pentru premierul Victor Ponta cu intrarea lui Iohannis în PNL”, a spus Crin Antonescu, adăugând ulterior că, din punctul său de vedere, Klaus Iohannis este „bun şi ca preşedinte”.

De altfel, şi Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că nu exclude din capul locului posibilitatea de a fi prim-ministru. 

Primarul Sibiului a mai explicat că înscrierea sa în PNL nu afectează mandatul său de edil, el precizând că poate fi afectată doar poziţia sa de preşedinte FDRG dacă va fi ales într-o funcţie în formaţiunea liberală.

Nu am de gând să părăsesc FDGR. Având în vedere că FDGR nu e partid politic şi având în vedere că statutul permite ca un membru să fie şi membru al unui partid politic, nu voi fi în situaţia de incompatibilitate„,
a spus Iohannis. Totuşi, a explicat edilul Sibiului, dacă va fi ales într-o funcţie de conducere a PNL, va renunţa la şefia FDGR.

Klaus Iohannis a devenit membru PNL

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: