Klaus Iohannis: Îndeplinim din 2011 criteriile pentru Schengen, lucru verificat și răsverificat / Premierul olandez Mark Rutte vine săptămâna viitoare în România (VIDEO)

Klaus Iohannis: Îndeplinim din 2011 criteriile pentru Schengen, lucru verificat și răsverificat / Premierul olandez Mark Rutte vine săptămâna viitoare în România (VIDEO)
Sursa Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat că România îndeplinește încă din 2011 criteriile tehnice pentru aderarea la Spațiul Schengen, fapt care a tot fost verificat. Președintele a confirmat apoi că premierul olandez Mark Rutte vine săptămâna viitoare în țara noastră.

Iohannis, despre aderarea României la Spațiul Schengen

„Schengen e despre criterii tehnice de îndeplinit mai ales pe controlul la granițe și al migrației. Noi le îndeplinim din 2011. Acest lucru a fost verificat și răsverificat. De facto suntem într-o serie de proceduri aferente Schengen.

Dacă vorbim de unitate și solidaritate în Europa, trebuie să existe și între noi și noi credem că toate formatele care ne apropie trebuie finalizate”, a declarat Klaus Iohannis înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga.

Acesta a punctat apoi că „e important pentru români să se considere și ei europeni cu drepturi depline”. De asemenea, aderarea României la Schengen va consolida securitatea Europei.

Iohannis a confirmat că Rutte vine în România

Șeful statului a mai afirmat că a oferit din nou posibilitatea unui grup de experți să vină să verifice faptul că România îndeplinește toate criteriile de aderare la Schengen.

Totodată, acesta a confirmat informația privind venirea premierului Olandei în România: „Premierul Rutte vine săptămâna viitoare să viziteze trupele olandeze staționate la Cincu”.

Guvernele statelor UE vor supune la vot în luna decembrie aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`