Klaus Iohannis: „Îmi doresc să fie o prezență mare la vot. Ne alegem Parlamentul pentru următorii patru ani, în care ne dorim să implementăm reforme importante” (VIDEO)

Publicat: 30 11. 2020, 14:30
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a precizat luni că își dorește să fie o prezență mare la alegerile din 6 decembrie, având în vedere că actuala guvernare liberală își dorește să implementeze în următorii patru ani reforme importante:

„Este dificil de estimat ce prezență vom avea la vot. Există niște interpretări ale sociolegilor, dar eu îmi doresc să fie o prezență mare la vot. Sunt alegeri cu o miză mare. Ne alegem Parlamentul pentru următorii patru ani, patru ani în care ne dorim să implementăm reforme importante și avem nevoie de o stabilitate politică semnificativă. Este clar, din toate sondajele, că PSD va fi ținut în afara deciziei politice și acolo trebuie să stea”, a declarat Klaus Iohannis, după vizita efectuată luni la Spitalul Unibersitar din București.

Șeful statului a precizat că nu va exista nicio diferență privind siguranța sanitară între românii care vor vota în zone carantinate și cei aflați în zone cu incidență mică a ratei de infectări:

“În ce privește carantina, nu există niciun fel de discriminare pentru alegători, pentru orașele sau localitățile carantinate. Indiferent dacă trăiți într-un oraș cu o incidență mică sau într-un oraș carantinat, toată lumea are același drept să meargă la vot. Secțiile de vot vor fi pregătite pentru ca votul să se desfășoare în siguranță”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Acesta a subliniat că Biroul electoral central analizează toate situațiile astfel încât să nu fie nicio piedică pentru românii care dorescsă voteze.

Întrebat despre Legea care ar permite redeschiderea piețelor șeful statului a precizat că aceasta nu a ajusn la promulgare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.