Klaus Iohannis: Îmbunătățirea cadrului de norme la nivel academic va duce universitățile și centrele de cercetare românești pe poziții tot mai bune în clasamentele internaționale (VIDEO)

Publicat: 01 10. 2024, 12:44
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Îmbunătățirea cadrului de norme la nivel academic va duce universitățile și centrele de cercetare românești pe poziții tot mai bune în clasamentele internaționale, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, la Universitatea Națională de Muzică din București, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025.

Klaus Iohannis, mesaj pentru cadrele didactice

„Stimate cadre didactice, prestigiul învățământului superior românesc depinde în bună măsură de mobilizarea și de implicarea dumneavoastră, care înseamnă nu numai rolul de predare, ci și proiecte de cercetare, activitate publicistică intensă, mentorat și îndrumarea studenților”, a declarat Klaus Iohannis.

„Mă bucur că anul acesta am văzut adoptate măsuri ferme de consolidare a eticii universitare, pentru că cei care au ales rigorile cercetării la nivel înalt merită să aparțină unor comunități de care să fie mândri, alături de colegi care le împărtășesc valorile. Sunt încrezător că îmbunătățirea cadrului de norme la nivel academic va duce universitățile și centrele de cercetare românești pe poziții tot mai bune în clasamentele internaționale”, a adăugat Președintele României.

Klaus Iohannis: Orice spațiu dedicat învățării trebuie să fie unul al încrederii reciproce, al respectului și al deschiderii spre cunoaștere

„Doamnelor și domnilor, membri ai comunității academice, studenți și profesori deopotrivă, vă încurajez să contribuiți și pe mai departe la modernizarea învățământului superior românesc, inclusiv prin preluarea unor modele de bune practici de la universități internaționale. Orice spațiu dedicat învățării trebuie să fie unul al încrederii reciproce, al respectului și al deschiderii spre cunoaștere. Este convingerea mea că anii studenției nu trebuie să fie doar cei de formare a abilităților profesionale, ci și cei care în se conturează un model civic bazat pe solidaritate, pe recunoașterea meritelor și a performanței, dar și pe încurajarea acestora”, a continuat șeful statului.