Klaus Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe Ludovic Orban și Monica Anisie: Se discută despre condițiile în care va începe noul an școlar (VIDEO)

Publicat: 04 08. 2020, 13:44
Foto: presidency.ro

Soarta noului an școlar s-ar putea decide miercuri la Palatul Cotroceni. Premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, printre care Monica Anisie, cea care deține portofoliul Educației, au fost convocați de președintele Klaus Iohannis la discuții pentru a stabili în ce condiții va începe noul an școlar în luna septembrie, informează Administrația Prezindențială

Ședință la Cotroceni pe tema noului an școlar: Klaus Iohannis, discuții cu premier și ministrul Educației

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 5 august a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema educației cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, se arată în anunțul Președinției.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în conferința de presă pe care a susținut-o recent la Palatul Cotroceni, că noul an școlar nu va începe în condiții normale, având în vedere situația epidemiologică generată de pandemia de coronavirus.

”Școala sigurnu va începe în condiții normale, pentru că pandemia nu va dispărea până în septembrie. Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, în funcție de condițiile locale vom avea mai multă școală online sau cu prezență fizică sau un sistem mixt.Măsurile pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, a profesorilor”, a spus atunci șeful statului.

Ludovic Orban: Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că școala va începe cu certitudine în luna septembrie, însă condițiile în care se va desfășura noul an școlar sunt încă discutate de reprezentanții Guvernului și de specialiștii din educație.

”Școala va începe. Această informație am comunicat-o public. Va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analiza infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poți să creezi o previziune astăzi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Noi pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil. Vom anunța atunci când vom avea toate datele necesare pentru a furniza o informație corectă, care să permită elevilor, profesorilor, părinților, să se pregătească pentru deschiderea anului școlar”, a declarat Orban.

Precizările premierului vin în contextul în care, luni, a avut loc un protest al elevilor în fața Guvernului. Aceștia sunt nemulțumiți că autoritățile nu au prezentat încă un plan clar cu privire la revenirea la cursuri în luna septembrie.

Despre felul în care se va desfășura anul școlar 2020-2021 a vorbit recent și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a precizat că autoritățile vor veni cu date certe în acest sens în a doua jumătate a lunii august.

Situația actualizată a cazurilor de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 1.232 de cazuri de infectare cu noulcoronavirus, dintr-un total de 20.581 de teste prelucrate în același interval.436 de pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale unităților medicale din toată țara. Totodată, în intervalul 3 august, ora 10.00 – 4 august, ora 10.00, au fost înregistrate 48 de decese, bilanțul total al victimelor ajungând la2480.Până marți, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus.28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.