Klaus Iohannis: E important să tragem niște învățăminte din criza din Grecia. Pentru o uniune funcțională este vitală solidaritatea. România dorește să devină membră a zonei euro (VIDEO)

Publicat: 13 07. 2015, 18:03
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, în cadrul vizitei oficiale de la Madrid, cu șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, despre situația elenilor și cum se răsfrânge ea asupra întregii Europe.

„Cred că e important să încercăm deja să tragem niște învățăminte din ultima criza, cea cu Grecia, și să constatăm că pentru o uniune funcțională este evident vitală solidaritatea, dar și componenta de prevenție trebuie să joace un rol din ce în ce mai important. România dorește să devină membră a zonei euro, cum de fapt cu toți din UE, cu o excepție, ne-am angajat să devenim membri ai zonei euro atunci când condițiile sunt îndeplinite”, a spus Iohannis.

La rândul său, premierul Rajoy a spus, legat despre acorudl la care s-a ajuns cu Grecia, că este foarte importat ca toate țăriile să-și îndeplinească angajamentele.

„Este foarte important să ne îndeplinim angajamentele. Suntem cu toții parteneri la o acțiune unde toți avem și drepturi și obligații. Nu putem să vrem doar acces la drepturi fără a avea și obligații. Acest acord este unul echilibrat, sunt lucruri care nu apăreau în textele anterioare ale acordurilor. Vom încerca să mai găsim soluții însă, în cele din urmă, cred că cel mai bine e să căutăm acordul cel mai amplul, în care toată lumea își îndeplinește angajamentele și atunci în Grecia va fi o creștere, un progres”, a spus Rajoy.

Președintele Klaus Iohannis efectuează până marți o vizită oficială la Madrid, la invitația Regelui Felipe al VI-lea, ocazie cu care se va întâlni cu oficialități spaniole, dar și cu comunitatea de români din Spania. Luni, șeful statului a fost primit la Palatul Zarzuela, reședința oficială a suveranului, de Regele Felipe al VI-lea. (Detalii AICI)

Iohannis: România dorește să adere la zona euro