Klaus Iohannis, după atacul asupra lui Donald Trump: Sunt îngrozit! Violența și agresiunea nu sunt atributele niciunei democrații

Klaus Iohannis, după atacul asupra lui Donald Trump: Sunt îngrozit! Violența și agresiunea nu sunt atributele niciunei democrații
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele României și-a exprimat îngrozirea față de valul de ură care a dus la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, printr-o postare pe rețelele sociale.

„Sunt îngrozit de atacul asupra fostului președinte Trump la mitingul său de campanie. Îi doresc însănătoșire rapidă și completă. Violența și agresiunea nu sunt atributele niciunei democrații. Noi, românii, suntem alături de poporul american,” a scris Iohannis pe contul său de X.

Premierul Marcel Ciolacu condamnă valul de ură politică din SUA

Marcel Ciolacu, premierul României, a transmis un mesaj de solidaritate victimelor tentativei de asasinat din SUA: „Urez însănătoșire grabnică președintelui Trump și tuturor victimelor acestui oribil atac. Indiferent de diferențele de ordin politic ori ideologic, recursul la violență nu e niciodată justificat sau acceptabil,” a menționat Ciolacu într-o postare publicată pe contul său de X/Twitter.

Nicolae Ciucă, condamnă un atac asupra libertății de exprimare

Președintele Senatului României și-a exprimat îngrijorarea privind libertatea de exprimare: „Ura, prejudecăţile şi violenţa nu au loc în existența niciunei democrații. Atacul asupra lui Donald Trump este un atac la libertatea de exprimare și de întrunire. Îi doresc recuperare ușoară. Dumnezeu să-l binecuvânteze și Dumnezeu să binecuvânteze poporul american!” a scris Ciucă într-o postare publicată pe X/Twitter.

Donald Trump, în timp ce își începuse discursul la un miting electoral în Pennsylvania, a fost ținta unui atac armat. Înregistrările video arată momentul în care Trump își acoperă urechea dreaptă, semn că a fost rănit. Atacul a rezultat în rănirea lui Trump și decesul atacatorului, împușcat de forțele de ordine. În plus, un spectator a fost ucis și alți doi au fost grav răniți. Incidentul a fost clasificat de FBI ca o „tentativă de asasinat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)