Klaus Iohannis, despre participarea lui Alexandru Rafila la ședința de la Cotroceni: Este reprezentantul nostru la OMS și în acea calitate a fost invitat, nu în calitate de candidat la alegerile parlamentare (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre participarea lui Alexandru Rafila la ședința de la Cotroceni: Este reprezentantul nostru la OMS și în acea calitate a fost invitat, nu în calitate de candidat la alegerile parlamentare (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a explicat, în conferința de presă susținută marți, că l-a convocat la ședința de la Palatul Cotroceni și pe medicul Alexandru Rafila, pentru că acesta este reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. Rafila nu a participat la discuțiile despre măsurie cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 în calitate de candidat PSD la alegerile parlamentare, a subliniat Iohannis.

Klaus Iohannis, precizări despre prezența lui Alexandru Rafila, candidat PSD la parlamentare, la ședința de la Palatul Cotroceni

Întrebat dacă faptul că l-a convocat la ședința de la Cotroceni și pe medicul Alexandru Rafila, cel care deschide lista de candidați ai PSD pentru Camera Deputaților, este un semnal că va colabora cu PSD și în alte aspecte, șeful statului a răspuns: ”Pandemia nu are culoare politică și este, pe de altă parte, cunoscut faptul că doctorul Rafila este reprezentantul nostru la OMS și în acea calitate a fost invitat, nu în calitate de candidat la alegerile parlamentare”.

Iohannis: PSD șade pe o majoritate parlamentară cu care tot timpul a încercat să tragă frâna de mână și să arate că au soluții, doar că nu au

În același timp, Klaus Iohannis a precizat că în acest moment este greu de imaginat o colaborare între PNL și PSD, în condițiile în care, spune președintele, ”PSD șade pe o majoritate parlamentară cu care tot timpul a încercat să tragă frâna de mână și să arate că au soluții, doar că nu au”.

”Colaborarea este, în această fază, destul de greu de imaginat, în condițiile în care PNL este la guvernare și împreună cu mine ne străduim, luăm măsurile care se impun, facem achizițiile, facem testările, pregătim vaccinarea și așa mai departe. Iar PSD șade pe o majoritate parlamentară cu care tot timpul a încercat să tragă frâna de mână și să arate că au soluții, doar că nu au. Din ultimii 30 de ani, aproape în toți anii, guvernele au fost PSD. Și ce au făcut? Au creat un sistem sanitar care nu face față și care nu livrează ce își dorește tot românul”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis, discuții cu ministrul Sănătății și experți din domeniul vaccinologiei

Klaus Iohannisa mai declarat că a convocat o întâlnire cu ministrul Sănătății și experți din domeniul vaccinologiei, pentru a evalua stadiul pregătirii României. Anunțul șefului statului vine în ziua în care România a înregistrat un nou record negativ în privința cazurilor de Covid-19.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 7.733 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, într-un nou record negativ stabilit de pandemia de coronavirus în România. Totodată, potrivit autorităților, pe un interval de 24 de ore au fost înregistrate 120 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, consfințind un maxim absolut de la izbucnirea crizei sanitare și din acest punct de vedere. Același bilanț arată că numărul total de pacienți depistați cu această boală infecțioasă internațiîn unitățile sanitare de profil este de 11.897, dintre care 974 sunt la Terapie Intensivă – de asemenea un număr fără precedent.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`