Klaus Iohannis, despre organizarea alegerilor locale: ‘Nu evenimentul în sine e problema, ci campania. Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări electorale în timpul epidemiei de Covid-19’ (VIDEO)
Proiectul de lege care prevede organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie a fost, miercuri, adoptat în Camera Deputaților, urmând a ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis spre promulgare. În acest context, șeful statului a declarat că alegerile locale se pot organiza doar dacă se respectă regulile de protecție ce se impus pe timpul epidemiei de Covid-19. Iohannis s-a arătat îngrijorat de numărul mare de noi cazuri de Covid-19 întregistrat în țara noastră și nu exclude revenirea la starea de urgență.
Klaus Iohannis: Campania electorală pentru alegerile locale din septembrie, o problemă
Președintele României a menționat că alegerile din 27 septembrie nu ar fi o problemă, dar desfășurarea campaniei electorale ar trebui regândiră, pentru că, pe timp de Covid-19, nu va putea fi o campanie așa cum o știm, cu deplasări ale politicienilor în orașe, evenimente publice sau mitinguri.
„Alegerile locale în septembrie se pot organiza. Dacă respectăm aceste reguli simple, purtarea măștii, distanțarea. Nu evenimentul în sine e problema, ci campania. Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări electorale. Este o provocare și pentru politicieni. Procesul de votare în sine se poate organiza, dacă se respectă toate normele”, a spus președintele.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Klaus Iohannis:Astăzi este o zi tristă, avem un număr record de persoane găsite pozitive cu noulcoronavirus
Președintele Iohannis s-a arătat îngrijorat de numărul mare de noi cazuri de Covid-19 înregistrate în România în ultimele 24 de ore. Amintim că 555 de noi îmbolnăviri au fost raportate, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri noi de la deputil epidemiei în României.
”Astăzi este o zi tristă, avem un număr record de persoane găsite pozitive cu noulcoronavirus, peste 550. În acest context, trebuie să fac câteva remarci. Dragi români, suntem deja din martie, în plină epidemie și pot să spun că până acum câteva săptămâni, lucrurile au mers destul de bine. Am trecut prin starea de urgență în care am luat măsuri dure și am reușit să ținem evoluția sub control. Este a doua lună în care avem starea de alertă și lucrurile nu au evoluat așa cum ne dorim cu toții”,a declarat ;eful statului.
Potrivit lui Klaus Iohannis, reîntoarcerea la starea de urgență nu este exclusă.
„Dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu găsim altă cale, putem să revenim la restricţii. Dar eu nu îmi doresc această cale. Haideţi să respectăm actualele măsuri”, a spusKlaus Iohannis, la finalul unei vizite pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino.
Nelu Tătaru: Nu suntem în stadiul în care să fie necesară instituirea stării de urgență
Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirmă că în pofida numărului record de noi cazuri decoronavirusînregistrat astăzi, nu suntem în stadiul în care să fie necesară instituirea stării de urgență.
„În acest moment nu suntem în stadiul în care să fie necesară instituirea starii de urgență”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, laDigi 24.
555 de cazuri noi deCOVID-19confirmate în 24 de ore
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că 30.175 de persoane au fostdiagnosticate cuCOVID-19la nivel național, dintre care 555 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la un număr total de796.484 de teste pentru SARS-CoV-2 prelucrate. Potrivit celui mai recent bilnț prezentat de autorități, din numărul total de pacienți confirmați cu infecție cucoronavirus,22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de vindecați și 1.485 de asimptomatici, 1.817 au murit, iar alți 237 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.