Klaus Iohannis, despre alegeri în pandemie: Este posibilă organizarea în condiții de siguranță / Democrația se garantează prin alegeri libere (VIDEO)

Publicat: 05 11. 2020, 19:27
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis prezidează ședința de Guvern din cursul serii de joi, 5 noiembrie. Șeful statului a discutat și despre organizarea alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie, în contextul pandemiei și creșterii numărului mare de cazuri de COVID-19.

Începe campania electprală și va fi o campanie în condiții foarte stricte și urmează votul. Invit Guvernul să se implice total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc în urmă cu puțin timp. Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie.

Vă spun foarte clar, democrația nu poate fi pusă în paranteză. Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri libere și națiunile puternice țin la alegerile democratice, chiar și condiții de criză. Acum puține ore au avut loc alegerile în SUA (…) Alegerile au avut loc în condițiile în care au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi. Totuși alegerile s-au organizat și au avut o prezență record. (…) Așa fac națiunile puternice, iar națiunea română este o națiune puternică!”, a declarat președintele Klaus Iohannis.