Klaus Iohannis, despre educație: Îmi doresc o reformă autentică. Boala sistemului românesc este reformita cronică de care suferă de la Revoluție încoace (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre educație: Îmi doresc o reformă autentică. Boala sistemului românesc este reformita cronică de care suferă de la Revoluție încoace (VIDEO)
Foto: Captură video

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, o declarație de presă despre situația educației.

Declarația a avut loc la Palatul Cotroceni, la 25 de ani de la semnarea convenției ONU cu privire la drepturile copilului.

Avem privilegiul să vă ascultăm și să sărbătorim 25 de ani de când întreaga lumea a considerat esențial un document care să garanteze drepturile copiilor prin nondiscriminare, interesele copiilor, dreptul la viață, supraviețuire și dezvoltare și respect față de părerile copiilor.

Îmi doresc ca toate acestea să stea la baza deciziilor politice. Vă doresc mult succes în dezvoltarea voastră ca adulți, vă asigur că sunt alături de voi„, a spus șeful statului către copii.

În plus, acesta a adăugat că „societatea românească trece printr-o perioadă de maturizare democratică. Mulţi tineri încep să îşi dorească mai mult de la cei care îi reprezintă, ceea ce este o condiţie esenţială de funcționare a unui sistem democratic. Eu sper ca dorinţa dumneavoastră de implicare de acum să se păstreze şi în etapa maturizării.

Avem nevoie de cetăţeni activi în politică, în societatea civilă, în comunităţile locale şi în toate instituţiile şi organizaţiile din România. De aceea, dorința voastră de a fi auziți este complet îndreptățită și trebuie stimulată, sprijinită și promovată în şcoală şi în societate.
Această participare trebuie să completeze un proces educaţional care să vă permită să deveniţi cetăţeni implicaţi””.

Astfel, Iohannis a susținut că își dorește o „reformă autentică, o schimbare profundă fiindcă, din păcate, boala sistemului de educație românesc nu este lipsa de reformă, ci reformita cronică de care suferă de la revoluție încoace. Am avut mulți, foarte mulți miniștri ai educației și fiecare a încercat o reformă sau chiar două. Ceea ce nu-mi doresc este o reformă formală și ceea ce îmi doresc este o dezbatere publică largă, de lungă durată, urmată de schimbări profunde, care pot fi motivate și care dau rezultate„.

Klaus Iohannis: Avem privilegiul să sărbătorim 25 de ani de când întreaga lumea a considerat esențial un document care să garanteze drepturile copiilor

#DIRECT_ONE_b7ntcw#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`