Klaus Iohannis, despre dosarul lui Hrebenciuc: „Este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri”

Klaus Iohannis, despre dosarul lui Hrebenciuc: „Este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri”

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit luni seara, în cadrul emisiunii „Bună seara, România”, despre dosarul de trafic de influență în care sunt implicați Viorel Hrebenciuc și Dan Șova, arătând că „este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri”.

„Pe vremea USL, acesta a fost unul dintre lucrurile pentru care nu a fost armonie. PSD încerca cu această lege a amnistiei şi a graţierii. Noi am repetat că nu suntem de acord. În PSD există cercuri care au vrut să promoveze această lege pentru ei. Este un lucru excelent că DNA se preocupă de aceste lucruri. Abia aştept să se finalizeze aceste dosare, să vedem cine şi ce a făcut. Chiar astăzi aţi urmărit că în Cameră trebuia să se dea un vot. Cine credeţi că nu a venit la vot? PSD. Practic a boicotat şedinţa. Oare de ce?”, a afirmat Iohannis.

„Iar prim-ministrul are o poziţie foarte stranie, care spune că vrea stat de drept. Preşedintele PSD spune că nu cunoaşte aceste dosare pentru că se ocupă de guvernare. Care guvernare? Este preşedintele PSD şi să facă bine să aibă o poziţie clară. Simpli cetăţeni vor dori să ştie dacă Victor Ponta este pentru stat de drept sau pentru protejarea corupţilor”, a mai declarat candidatul la prezidențiale.

Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA. Procurorii spun că, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului său din PSD, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte. Şova ar fi promis, potrivit DNA, că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, în condiţiile în care el nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

Vezi AICI interceptări din dosar

Iohannis, despre dosarul lui Hrebenciuc

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei