Klaus Iohannis critică autoritățile în urma inundațiilor din Moldova: „Mulţi n-au avut nicio avertizare. Au aflat de la vecini că vine apa”

Klaus Iohannis critică autoritățile în urma inundațiilor din Moldova: „Mulţi n-au avut nicio avertizare. Au aflat de la vecini că vine apa”
Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri într-o conferință de presă că este o tragedie ce s-a întâmplat în Moldova, din cauza inundațiilor. În același timp, șeful statului a lansat critici la adresa autorităților pentru că nu i-au informat pe localnici de pericolul viiturilor.

„Trebuie să spunem oamenilor cum să reacţioneze şi oamenii să fie informaţi în timp util. Este probabil problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor. Au aflat de la vecini că vine apa când deja a fost la ei în casă. Deci aici, la prevenţie, la informare, este încă mult de lucru. Cei care au intervenit, pompierii, forțele de la Interne, de la Apărare, au făcut o treabă foarte bună și și acest lucru cred că merită spus”, a spus șeful statului.

El a precizat că a susținut acordarea de ajutoare semnificative în zonele afectate de inundații:

„Nu am ştiut dinainte, este evident, cum nimeni nu a crezut dinainte că se întâmplă această catastrofă. Este o tragedie şi este foarte, foarte trist că şi în această situaţie de catastrofă naturală au murit oameni. Alţii au rămas fără casă, fără lucruri, fără agoniseala de-o viaţă.

Au fost suficiente autorităţi acolo după ce catastrofa s-a întâmplat şi cred că primele ajutoare, şi din partea Guvernului, au fost deja date oamenilor. Am discutat această chestiune, am susţinut, evident, acordarea de ajutoare semnificative, pentru ca oamenii să-şi poată reface viaţa”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`