Klaus Iohannis: Cred că România nu va intra în următoarele luni într-o fază de instabilitate politică sau să ajungă într-o situație în care cu greu poate fi guvernată (VIDEO)

Klaus Iohannis: Cred că România nu va intra în următoarele luni într-o fază de instabilitate politică sau să ajungă într-o situație în care cu greu poate fi guvernată (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Chișinău, că România nu va intra într-o faza de instabilitate sau în care cu greu poate fi guvernată, în contextul campaniei electorale.

„După părerea mea, cu toată agitaţia din campanie care este creată de candidaţi, de partide şi de media, cred că România nu va intra într-o fază de instabilitate sau să ajungă într-o fază în care cu greu poate fi guvernată. Vom trece prin aceste alegeri şi sunt încredinţat că românii vor şti ce să aleagă”, a spus şeful statului.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis recunoaște că următoarele luni vor fi agitate din punct de vedere politic:

„Dacă mă întrebaţi despre cum funcţionează Coaliţia, cum funcţionează Guvernul şi cum vor fi următoarele luni, vor fi foarte agitate. Nu cred că are rost să ne imaginăm altceva. Sunt campanii extrem de complicate, care trebuie să fie organizate de partide, de candidaţi şi am văzut deja că foarte uşor în spaţiul public se ajunge la acuzaţii reciproce, la tot felul de discuţii care câteodată nu mi s-au părut neapărat principiale, dar ele au loc atunci când sunt campanii electorale cu miză foarte mare şi noi nu am avut de mult campanii şi alegeri cu mize aşa de mari ca acum”.

Klaus Iohannis a mai precizat că nu dorește să se implice în campania electorală a partidelor sau a candidaților:

“În ceea ce vor face partidele şi candidaţii nu intenţionez să mă implic, fiindcă nu este campania mea, dar, da, intenţionez să mă implic în ce se întâmplă la nivel administrativ şi la nivelul instituţiilor mari ale statului, în sensul, aşa cum scrie în Constituţie, de a veghea asupra bunei funcţionări a acestor instituţii”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)