Klaus Iohannis: Coronavirusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cu vaccinuri eficiente. Îi îndemn pe români să se vaccineze!

Publicat: 01 04. 2021, 17:05
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a insistat, joi, că un virus nu dispare prin „violență și manifestări extremiste”, ci prin vaccinare. Acesta i-a îndemnat pe români să aibă încredere și să meargă să se imunizeze. Declarația președintelui vine în contextul în care, în ultimele seri, au avut loc mai multe proteste față de restricțiile impuse de Guvern. Numai că, dincolo de probleme economice strigate de unii, alții au scandat împotriva vaccinării și au denunțat ”dictatura medicală”. Nici scandările xenofobe nu au lipsit.

„Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis, la Institutul Cantacuzino.

Klaus Iohannis și Florin Cîțu, prezenți joi laevenimentul „Anul Centenarului Institutului Cantacuzino”

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au participat, joi,la un eveniment ce a marcat 100 de ani de la infiinţarea Institutului Cantacuzino.

Șeful statului a ținut să laude performanțele acestei instituții: „Institutul a constituit un reper pentru generații întregi și a devenit, astfel, un simbol al potențialului de inovare al țării noastre. Prin calitatea rezultatelor obținute, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță pentru care vă felicit.

Premierul, în schimb, a atras atenția asupra lipsei de finanțare a institutului: „Descoperirile științifice remarcabile în plan internațional și cercetările neobosite ale unor specialiști pasionați au fost pilonul care a susținutInstitutul Cantacuzinoîn perioade extrem de dificile. Aici nu mă refer doar la perioada anterioară anului 1989, ci și la ce s-a întâmplat ulterior, când subfinanțarea, frecventele schimbări manageriale și ingerința politicului au făcut ca această instituție etalon în cercetare să fie la un pas de colaps”