Klaus Iohannis: Mai e nevoie de o rundă de consultări cu partidele pentru desemnarea unui candidat de premier. Pe 21 decembrie se va constitui noul Parlament (VIDEO)

Publicat: 14 12. 2020, 18:02
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu toate partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru. PSD l-apropus pe Alexandru Rafila, PNL a venit cu propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu, USR-PLUS l-au susținut pe Dacian Cioloș, iar AUR pe Călin Georgescu. Kelemen Hunor a precizat că UDMR are „două-trei nume de premier”. La finalul discuțiilor, șeful statului a susținuto declarație de presă.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis, la finalul consultărilor cu partidele:

  • Am avut o primă rundă de consultări cu partidele care vor fi reprezentate în noul Parlament. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții partidelor și mine, dar pot să spun că azi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern.
  • Am primit azi chiar câteva propuneri, însă cred că e nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează.
  • Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt întrunite condițiile pentru convocarea noului Parlament. Intenționez să-l convoc pentru data de 21 decembrie. Săptămâna viitorare, luni, se va constitui noul Parlament.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.