Klaus Iohannis ar urma să-l nominalizeze pe Ludovic Orban drept premier. USR, după consultări: Președintele ne-a spus că Guvernul poate fi condus și prin telefon și video-conferințe

Klaus Iohannis ar urma să-l nominalizeze pe Ludovic Orban drept premier. USR, după consultări: Președintele ne-a spus că Guvernul poate fi condus și prin telefon și video-conferințe

Președintele USR București Claudiu Năsui a anunțat, vineri, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că șeful statului și-ar dori să-l nominalizeze din nou, drept premier, pe Ludovic Orban.

”La consultări, domnul Iohannis nu pare să creadă că retragerea domnului Cîțu a fost un lucru atât de rău. Asta chiar și dacă parlamentul ar putea să fie blocat pentru că a devenit focar de infecție.

S-a discutat și despre care va fi a 3-a propunere de prim-ministru. Decizia pe care înțelegem că o va lua domnul Iohannis este să-l nominalizeze încă o dată pe domnul Orban, deși acesta este, mai nou, izolat la domiciliu. Domnul Iohannis ne-a spus că poate foarte bine conduce și prin telefon și video-conferințe”, a scris Năsui pe Facebook, după discuțiile purtate prin telefon cu Klaus Iohannis.

Amintim că în următoarele 14 zile membrii Guvernului, inclusiv premierul interimar Ludovic Orban se vor afla în izolare la domiciliu. Asta după ce aceștia au intrat în contact cu senatorul liberal de Constanța, Vergil Chițac, diagnosticat oficial cu noul coronavirus. Orban se va afla în izolare la Vila Lac I.

În aceste condiții, consultările dintre șeful statului și reprezentanțiii partidelor parlamentare, în vederea desemnării noului șef al Guvernului, au avut loc, vineri, în sistem de teleconferință.

”Tuturor membrilor Biroului Politic Național și miniștrilor prezenți li s vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. Nu vom aștepta diagnosticele, vom fi la dispoziția medicilor epidemiologi astfel încât să se dispună de urgență măsura izolării la domiciliu. (…) Instituțiile funcționează indiferent dacă liderii lor sunt în izolare. Ședințele de guvern se vor putea ține peste o perioadă, după ce vom avea diagnosticele.E aproape implementat sistemul electronic de teleconferință la guvern”, a anunțat, vineri,Ludovic Orban.

Florin Cîțu și-a depus, joi, mandatul de premier desemnat, cu puțin timp înainte de votul din Parlament.

Klaus Iohannis ar urma să-l nominalizeze pe Ludovic Orban drept premier. USR, după consultări

Urmăriți B1TV.ro și pe
`