Klaus Iohannis a mai pierdut o casă în instanță. Președintele trebuie să restituie și banii încasați din chirie (VIDEO)

Publicat: 25 09. 2024, 14:11
Actualizat: 25 09. 2024, 14:26
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Curtea Supremă a decis că președintele Klaus Iohannis poate fi executat silit. Șeful statului pierde definitiv două case și trebuie să restituie banii din chirie, informează B1 TV.

E vorba despre un litigiu din 2016 privind moștenirea unui imobil din Sibiu care a aparținut soției președintelui, Carmen Iohannis. Acum, instanța l-a obligat pe Iohannis să restituie banii încasați din chirie și să dea înapoi aceste case.

Eșec în instanță pentru Iohannis

Litigiul privind moștenirea casei din Sibiu de pe strada Gheorghe Magheru 35 a fost pierdut de Rodica Baștea, o prietenă din Miami a familiei Iohannis. Ea solicitase anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal al imobilului.

Litigiul, acum tranșat, bloca recuperarea de către stat a altui imobil pierdut în instanță de familia Iohannis, în noiembrie 2015. Este vorba de spațiul comercial din strada Nicolae Bălcescu 29, Sibiu.

Acum, statul român poate recupera și acest imobil, precum și cei 260.000 de euro obținuți din chirie de familia Iohannis. Pentru asta, însă, un notar public din Sibiu va trebui să deschidă o procedură de succesiune prin care statul român să fie declarat moștenitor al imobilelor. Apoi statul român, prin ANAF, poate să treacă la recuperarea banilor de la Klaus Iohannis.

Cu cei 260.000 de euro, Iohannis ar fi cumpărat alte trei case din care de asemenea încasa venituri din chirii.