Klaus Iohannis a demisionat din funcția de reprezentant în AGA a SC APA CANAL SA Sibiu, vizată de procesul cu ANI

Publicat: 02 12. 2014, 16:19

Președintele ales Klaus Iohannis și-a depus marți demisia din funcția de primar al municipiului Sibiu, precum și din celelalte funcții publice deținute, inclusiv cea de reprezentant în AGA a societații comerciale SC APA CANAL SA Sibiu, vizată de procesul cu Agenția Națională de Integritate, informează Agerpres.

„Subsemnatul, Klaus Werner Iohannis, (…) începand cu data de 02 decembrie 2014, demisionez din calitatea de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară APA Sibiu, reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a SC APA CANAL SA Sibiu, din calitatea de membru în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, precum și din orice altă funcție publică pe care o dețin sau pentru care am fost mandatat de Consiliul Local al Municipiului Sibiu/Municipiul Sibiu. Vă mulțumesc pentru colaborare!” a scris Klaus Iohannis textul demisiei, acceptată de consilierii municipali din Sibiu.

Klaus Iohannis a anuntat marți, într-o conferinta de presă, ca și-a depus mandatul de primar al municipiului Sibiu. (DETALII AICI)

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deține simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generala a Acționarilor de la SC Apa Canal SA și SC Piețe SA.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanța supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, pe 25 noiembrie, în principiu judecarea recursului declarat de Agenția Națională de Integritate în dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va începe pe 14 ianuarie.