Klaus Iohannis a decorat-o pe Michèle Ramis cu Ordinul „Steaua României”. Aceasta își încheie mandatul de ambasador al Franței în România

Klaus Iohannis a decorat-o pe Michèle Ramis cu Ordinul „Steaua României”. Aceasta își încheie mandatul de ambasador al Franței în România
foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a decorat-o, marți, pe Michèle Ramis. Aceasta își încheie mandatul de ambasador al Franței în România, funcție pe care a îndeplinit-o din 2017. Ea a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor româno-franceze. De altfel, șeful statului a semnat marți mai multe decrete de decorare.

Klaus Iohannis a decorat-o pe Michèle Ramis

Președintele Klaus Iohannis a decorat-o, marți, pe Michèle Ramis, amabasadoarea Franței în România.

Aceasta a primit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, pentru „contribuția excepțională avută la dezvoltarea relațiilor politico-diplomatice, precum şi la încurajarea schimburilor culturale şi economice dintre România şi Republica Franceză”.

Michèle Ramis își încheie mandatul de ambasador al Franței în România, funcție pe care a îndeplinit-o din 2017. Ea a fost primită, marți, de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Acesta a subliniat contribuția pozitivă a lui Ramis în beneficiul relațiilor bilaterale româno-franceze.

To marți a fost decorat și Bogdan Rusu, comandantul navei care a salvat patru marinari aflaţi pe un velier în Golful Mexic, în timpul furtunii tropicale Sally.

Alte decrete de decorare semnate de președintele Klaus Iohannis

Tot marți, șeful statului a decorat-o cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor pe Rennie Yotova, profesor universitar doctor.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoștință pentru activitatea de promovare a valorilor Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) în România și în regiune, contribuind la consolidarea rolului țării noastre de centru al francofoniei în Europa Centrală și de Est, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor doamnei profesor universitar doctor Rennie Yotova, director al Biroului Regional pentru Europa Centrală și de Est al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF-BRECO), cu sediul la București (mai 2017 – august 2020)”, a transmis Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis l-a mai decorat pe Johan Joost Frans Ickx, Director al Arhivelor Istorice, Secţiunea pentru Raporturile cu Statele, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun.

Acesta a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria F – „Promovarea culturii”, „pentru contribuţia avută la dezvoltarea și aprofundarea relaţiilor pe multiple planuri dintre România şi Sfântul Scaun, pentru susținerea dialogului interconfesional”.

Tot marți, Klaus Iohannis a semnat un decret de decorare a mai multor persoane care au contribuit în mod excepțional la dezvoltarea și aprofundarea relaţiilor pe multiple planuri dintre România şi Sfântul Scaun și la susținerea dialogului interconfesional:

  • Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer Monseniorului Edgar Peña Parra, Substitut pentru Afaceri Generale în cadrul Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun, Arhiepiscop titular de Telepte.
  • Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofiţer Monseniorului Paolo Borgia, Nunţiu Apostolic în Coasta de Fildeş, Arhiepiscop titular de Milazzo (fost asesor pentru Afaceri Generale ale Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun); Monseniorului Joseph Murphy, Şef al Protocolului Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun; Monseniorului Mirosław Stanisław Wachowski, Subsecretar pentru Raporturile cu Statele, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun.
  • Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler Monseniorului Mauricio Rueda Beltz, Consilier de Nunţiatură clasa I, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun, Secţiunea Afaceri Generale; Monseniorului Ionuţ Paul Strejac, Consilier de Nunţiatură clasa I, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun, Secţiunea pentru Raporturile cu Statele.

Șeful statului a semnat un ordin de decorare și a altor persoane tot cu rol în dezvoltarea și aprofundarea relaţiilor pe multiple planuri dintre România şi Sfântul Scaun și în susținerea dialogului interconfesional:

  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce Monseniorului Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova, Arhiepiscop titular de Italica; Cardinalului Konrad Krajewski, Elemosinier al Sanctităţii Sale, Cardinal şi Arhiepiscop titular de Benevento.
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer domnului Paolo Ruffini, Prefect al Dicasterului pentru Comunicare al Sfântului Scaun.
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler Monseniorului Daniel Pacho, Secretar de Nunţiatură clasa I, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun, Secţiunea pentru Raporturile cu Statele.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie