Kelemen Hunor (UDMR): Nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor. Votul politic pentru Parlament, pentru prezidențiale, trebuie lăsat liber de orice altă interferență

Publicat: 21 10. 2024, 15:04
Actualizat: 21 10. 2024, 15:05
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: Guvernul României / Facebook

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a arătat de părere că „nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor”, transmite Agerpres, în contextul în care Consiliul General al Capitalei a aprobat, luni, referendumul propus de Nicușor Dan pentru data de 24 noiembrie, când va avea loc primul tur al prezidențialelor.

Kelemen Hunor (UDMR) consideră că „nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor”

Liderul UDMR a făcut declarațiile, luni, după o întâlnire cu omologul său de la PNL, Nicolae Ciucă.

„Nu am discutat despre referendum absolut deloc. Din punctul meu de vedere, nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor. Sunt de acord cu referendumul, cu referendum local oricând şi pe orice subiect important pentru comunităţile locale, nu doar pentru Bucureşti, fiindcă eu cred că părerea cetăţenilor în astfel de decizii este importantă. Dar eu nu aş suprapune niciodată, cu niciun vot politic, nici în Bucureşti, nici în altă parte. Am văzut, a făcut Băsescu, a făcut Iohannis şi cu ce ne-am ales? Cu nimic. Deci, din acest punct de vedere, votul politic pentru Parlament, pentru prezidenţiale, trebuie lăsat liber de orice altă interferenţă. Dar da, pentru referendum, într-o altă zi, oricând”, a declarat Kelemen Hunor.

Consiliul General a aprobat referendumul propus de Nicușor Dan

Consiliul General al Municipiului București a aprobat referendumul propus de primarul Nicușor Dan pentru data de 24 noiembrie. Pe lângă cele două întrebări lansate de edil, consilierii generali – la propunerea PSD – au introdus o a treia întrebare.

„Consilierii generali de la PSD au propus o a treia întrebare, care a fost votată de celelalte partide politice, legată de înființarea de către Primăria Capitalei a unei structuri care să se ocupe de problematica drogurilor în Municipiul București. E o problemă, evident, foarte importantă pentru bucureșteni. Cu atât mai mult ea justifică necesitatea ca bugetul Municipiului București să fie mai mare decât cel de subzistență pe care îl are de ani de zile”, a declarat Nicușor Dan.