Kelemen Hunor, singurul candidat la șefia UDMR la Congresul organizat la Cluj Napoca (VIDEO)

Kelemen Hunor, singurul candidat la șefia UDMR la Congresul organizat la Cluj Napoca (VIDEO)
Foto: B1 TV

Este nevoie de o reconfigurare a politicii, pentru că există o oboseală în construirea instituțiilor statului, consideră liderul UDMR, Kelemen Hunor. Acesta a fost singurul candidat pentru şefia Ununii, în cadrul congresului UDMR organizat la Cluj Napoca. La eveniment au luat parte premierul Victor Ponta, dar şi co-preşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Cei doi lideri politici liberali au dat semnale că îşi doresc o apropiere de UDMR. De altfel, Alina Gorghiu a vorbit anterior despre semnarea unui protocol de colaborare parlamentară cu partidul maghiar.

”Avem și alegeri pentru preşedinte dar miza adevărată este dacă putem să reușim să găsim o altă modalitate de a face politică, mai credibil, mai aproape de oameni, cu mai multă sinceritate, fiindcă se observă în această perioadă o anumită oboseală în privința construirii instituțiilor democratice ale statului de drept”, a declarat Kelemen.

Kelemen Hunor, actualul preşedinte, a fost singurul candidat la şefia UDMR. La Congres a luat parte şi Victor Ponta.

”Am mai fost la două congrese. În 2011, la Oradea, am fost la congres, v-am rugat cu Crin Antonescu să ieșiți de la guvernare. Nu ați vrut. La Miercrea Ciuc, în 2013, v-am rugat să veniți la guvernare, ați urmat puțin, apoi ați plecat. Acum nu vă mai rog nimic, în 2015, acum vă las să faceți ce credeți că e mai bine”, a spus Victor Ponta.

Nu au lipsit nici copreşedinţii PNL, care s-au întrecut în elogii la adresa celor din UDMR.

”Îi felicit pe toți cei care și-au asumat în toți acești ani conducerea Uniunii, dar în special la doi oameni, Marko Bello și Kelemen Hunor cu care într-adevăr am avut o colaborare foarte bună.

La scara istoriei democrației românești, cei 25 de ani cu UDMR reprezintă foarte mult. Pentru UDMR cuvântul dat într-o înțelegere politică este sfânt, nu e loc de trădare”, a spus Vasile Blaga.

Atât PNL cât și UDMR au puterea să se schimbe pe ele însele și au puterea mai ales să schimbe politica romanească. Categoric se doresc figuri noi în politică, categoric e nevoie de experiență în politică, de lideri competenți, de oameni care să respecte criterii de integritate. Să știți că eu nu știu atâtea cuvinte ca Victor Ponta în limba maghiară, cred că e doar unul singur și nu e potrivit pentru congres, e seretlek”, a spus Alina Gorghiu.

De altfel, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat anterior că a discutat cu liderii Uniunii despre un protocol de colaborare parlamentară, pentru susţinerea programului de guvernare.
Un mesaj, cu ocazia congresului UDMR, a transmis şi preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia este nevoie de integritate în politică şi de promovarea oamenilor necoruptibili.

Kelemen Hunor, singurul candidat la șefia UDMR

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)