Kelemen Hunor, despre PNRR: România îl va depune luni la Comisia Europeană

Kelemen Hunor, despre PNRR: România îl va depune luni la Comisia Europeană
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat că Planul Național de Redresare și Reziliență va fi depus oficial la Comisia Europeană, luni, 31 mai, și susține că PNRR este „extrem de echilibrat” și va acoperi „toate segmentele importante”.

România va depune luni PNRR la Comisia Europeană, a precizat Kelemen Hunor

„Înainte de toate, de la bun început, noi în coaliţie am spus că vom veni în Parlament înainte de ratificare, deci nu e că a insistat Bruxelles-ul sau a insistat cineva, asta a fost din ianuarie discuţia, dar am vrut să avem cu ce să venim în Parlament. Mâine va fi o dezbatere, aşa cum a solicitat şi PSD, de la ora 13,00, premierul va prezenta Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, după care e loc de dezbatere şi după aceea urmează votul nu pe PNRR, ci pe ratificarea Tratatului. Mâine trebuie să ratificăm, ăsta este un lucru important, înainte de 1 iunie să apară şi în Monitorul Oficial. Dacă toate statele ratifică până în 31 mai, atunci deja se poate lua împrumutul începând din 1 iulie şi este important, fiindcă deja sunt state care aşteaptă finanţare din acest plan”, a declarat Kelemen Hunor marţila TVR 1, potrivit Agerpres.

Coaliția, spune președintele UDMR, consideră că PNRR este un plan „extrem de echilibrat, care va acoperi toate segmentele importante, de la Transporturi până la Sănătate, de la Educaţie până la Mediu, de la UAT-uri şi până la Cercetare şi Digitalizare”.

„Este un plan care trebuie susţinut de toată lumea, care necesită şi nişte reforme, fiindcă vorbim de două componente, sunt granturile şi sunt împrumuturile. Pentru fiecare stat membru există o aşteptare, sunt nişte criterii pentru fiecare stat, ce reforme trebuie să facă, fiindcă totuşi sunt banii contribuabililor şi trebuie să-ţi faci nişte reforme prin care poţi să susţii economia pe termen mediu, pe termen lung, dacă investeşti în anumite sectoare. Şi există şi câteva aşteptări legate de componenta verde şi legate de digitalizare”, a adăugat vicepremierul.

El a vorbit și despre parteade agricultură din PNRR, unde chestiunea irigațiilor a rămas singura problemă nerezolvată.

„Deci, noi pentru irigaţii trebuie să asigurăm fonduri de la bugetul naţional sau, eventual, din alt program, ăsta a fost singurul lucru, hai să spunem aşa, unde nu s-au putut depăşi barierele”, a spus Kelemen Hunor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`