Kelemen Hunor: Nu va avea probleme la învestitură, fiindcă PSD-ul a rămas la guvernare prin portofoliul cel mai important în ceea ce privește bugetul și tot ceea ce înseamnă administrație

Kelemen Hunor: Nu va avea probleme la învestitură, fiindcă PSD-ul a rămas la guvernare prin portofoliul cel mai important în ceea ce privește bugetul și tot ceea ce înseamnă administrație
Foto: B1 TV

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că Executivul condus de Dacian Cioloș și-a asigurat susținerea PSD, prin nominalizarea lui Vasile Dâncu pentru funcția de vicepremier, asttfel încât noul cabinet nu va avea probleme la votul de încredere din Parlamemnt, informează Agerpres.

”Stabilitatea politică pentru următorul an, prin această propunere a domnului Cioloș, este asigurată. Și va fi o stabilitate, spun eu, extrem de necesară, nu numai pentru aprobarea bugetului, dar și în 2016, într-un an electoral”, a spus liderul UDMR.

”Nu va avea probleme la învestitură, fiindcă PSD-ul a rămas la guvernare prin portofoliul cel mai important în ceea ce privește bugetul, cât și prin controlul deconcentratelor, prefecților și tot ceea ce înseamnă administrație. De aceea, eu cred că prin susținerea PSD și prin votul PNL pentru această numire a președintelui Iohannis o majoritate solidă va fi asigurată. Din acest punct de vedere nu văd nicio problemă, nici la învestitură, nici pentru anul 2016”, a mai spus Kelemen Hunor.

”Nu va vota PSD împotriva lui Dâncu, în niciun caz, iar PNL îl susține pentru că Cioloș este propunerea președintelui Iohannis. Până la urmă, este performanța lui Cioloș că a asigurat, în câteva zile, o majoritate largă, pentru un an de zile. Și e o performanță uriașă. Se vede că a fost într-o poziție foarte, foarte dificilă ca și comisar pentru agricultură și are o experiență de a negocia și de a asigura un spate politic pentru un proiect”, a este de părere președintele UDMR.

Kelemen Hunor a mai afirmat că UDMR va decide luni dacă susține guvernul Cioloș, însă a precizat că recomandarea sa pentru parlamentarii formațiunii este să dea un vot de învestitură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`