Kelemen Hunor nu e de acord cu amnistia fiscală: Șmecherii iar sunt scutiți. Cei care-și plătesc taxele cu ce sunt vinovați?

Publicat: 11 09. 2024, 09:42
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Kelemen Hunor, liderul UDMR și candidatul partidului la președinție, a criticat proiectul Guvernului PSD-PNL de amnistie fiscală. Acesta a insistat că nu e corect ca persoanele cu datorii la stat să fie păsuite, chiar premiate pentru asta. În aceste condiții, a punctat Kelemen Hunor, oamenii care-și plătesc taxele normal că se simt păcăliți.

Kelemen Hunor: Nu mai ai încredere în ministrul de Finanțe nici când îți dă „bună ziua”

De altfel, președintele UDMR a criticat în general politica economică a Guvernului.

„Să te trezești cu deficitul (bugetar) spre 8%, cu o grămadă de chestiuni care nu sunt OK în buget, facturi care stau și așteaptă, miniștri de

Finanțe care vin cu Ordonanțe și proiecte care n-au legătură cu realitatea economică…

La un moment dat vine Guvernul și-ți dă o amnistie. Degeaba spune Boloș că e ultima… Am ajuns în situația în care, dacă ministrul de Finanțe îți dă ”bună ziua”, nu-l crezi”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24.

Kelemen Hunor nu e de acord cu amnistia fiscală

În opinia sa, amnistia fiscală decisă recent de Guvern încurajează neplata taxelor, îi premiază pe datornici și îi umilește pe oamenii corecți, care până acum și-au plătit taxele.

„Cei care au fost șmecheri iar sunt scutiți… Oamenii sunt extrem de nervoși, mai ales cei care sunt corecți și-și plătesc taxele.

Uitați-vă dacă e normal să promiteți scutiri de taxe… Atunci, eu nu înțeleg normalitatea!

Oamenii se simt umiliți în fiecare zi. Spun ”OK, eu, care am plătit taxele, cu ce sunt vinovat? Trebuie să nu plătesc?”. Cum poți să nu plătești taxele ani în șir, să aduni sute de milioane datorie și nimeni să nu te deranjeze?

Când instituțiile te tratează atât de diferit, asta nu e normalitate!”, a insistat Kelemen Hunor.