Kelemen Hunor, exasperat de scandalul „legii Iohannis”: „Dacă asta e stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”

Kelemen Hunor, exasperat de scandalul „legii Iohannis”: „Dacă asta e stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”
Kelemen Hunor, liderul UDMR. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Kelemen Hunor, liderul UDMR și candidatul formațiunii la prezidențiale, a declarat că noul scandal din coaliție trebuie cumva rezolvat între cele două partide. El a mai spus că nu înțelege de ce PNL-iștii au venit cu un amendament care să-i permită președintelui Klaus Iohannis să candideze la Senat, căci propunerea e evident neconstituțională. Kelemen Hunor a insistat că nu e corect să dai o lege pentru o singură persoană.

Kelemen Hunor, despre amendamentul PNL în sprijinul lui Iohannis

„Majoritatea în acest moment în Parlamentul României pentru guvernare este PSD-PNL. Punct. Deci ei trebuie să găsească o soluție.
Pe de o parte, pe de altă parte, există o chestiune de principiu, nu dai o lege pentru o singură persoană. Deci principiul juridic este că legea trebuie să fie generală pentru toată lumea. Dacă juriștii de la PNL ar fi venit cu o modificare, cu un amendament în care se spune că indiferent despre cine este vorba, poate candida fără să-mi fie membru de partid pe listele unui partid, înțelegea și domnul Iohannis că este și pentru el, dar asta e o altă discuție aici.

Sigur, eu spun doar că din punct de vedere juridic, constituțional ar fi existat o soluție, dar nu știu de ce au găsit această soluție, care nu este nici constituțională, nici corectă din punct de vedere politic. N-avem cum să susținem în această variantă”, a declarat Kelemen Hunor, la Antena 3 CNN.

Ce fel de stabilitate mai asigură coaliția PSD-PNL

Liderul UDMR a reproșat apoi partidelor la guvernare că nu asigură stabilitatea pe care o tot promit: „Este clar că în acest moment, în coaliție lucrurile stau destul de haotic. Nu poți să spui că există stabilitate politică în România. Nu există de fapt, de mai bine de un an de zile. Uitați-vă la buget, la tot ce s-a întâmplat în acest an și dacă asta e stabilitate politică, atunci haideți să definim haosul. Cum e haosul, dacă asta e stabilitate politică?”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:35 - Guvernul acordă noi ajutoare, de 15.000 de lei, după inundații. Ciolacu: Peste 6.000 de persoane singure sau familii vor beneficia de acest ajutor / Alocăm 62 de milioane lei autorităților locale din Galați pentru reparații de drumuri, poduri (VIDEO)
11:32 - Ce se întâmplă cu mâncarea gătită la Masterchef. Cei trei jurați doar o gustă
11:23 - Hezbollah a atacat sediul Mossad de lângă Tel Aviv cu o rachetă balistică. Armata israeliană spune că atacul e o premieră
11:22 - Surse: PNL este în negocieri pentru o majoritate de dreapta în Consiliul General al Capitalei
11:22 - Ciolacu, în ședința de guvern: Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli / Le asigurăm antreprenorilor plata la timp a ajutoarelor de stat prin IMM Plus (VIDEO)
11:13 - Singura țară care poate pune capăt războiului este SUA, spune Libanul: Numărul civililor strămutați urcă la 500.000
11:07 - Marcel Ciolacu: Prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru încă trei luni, până la sfârșitul anului. Preîntâmpinăm apariția unor dezechilibre în piață și creșterea prețurilor la aceste poliție auto (VIDEO)
10:50 - A murit Andrei Sever Mureșan, primul jucător de tenis român membru al ATP
10:44 - Simonis (PSD), pe B1 TV: Avem atâtea probleme și PNL nu are altceva mai bun de discutat decât despre viitorul lui Iohannis. Liberalii sunt cei care și-au încălcat promisiunile. Rareș Bogdan să gândească înainte să vorbească (VIDEO)
10:44 - Accident grav în Teleorman. Un tânăr a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un cap de pod