Kelemen Hunor, după discuțiile cu președintele Iohannis: Nu suntem de acord cu OUG 55/2014. Traseismul este o boală cronică (VIDEO)

Publicat: 28 01. 2015, 15:46
Foto: B1 TV

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, miercuri, în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că UDMR nu a fost niciodată de acord cu ordonanța de urgență 55/2014.

”Nu am fost și nu suntem de acord cu traiseism, am considerat mereu că e o boală cronică, incurabilă, a politicii noastre”, a spus Kelemen Hunor.

”Suntem pentru schimbarea actualului sistem privind alegerile parlamentare. Suntem pentru un sistem mixt, cu o singură menţiune, să se păstreze reprezentarea proporţională”, a mai precizat Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor s-a referit şi la alegerile locale, precizând că în opinia Uniunii, actualul sistem trebuie păstrat şi nu trebuie făcută niciun fel de modificare, astfel ca primarii să fie aleşi într-un singur tur de scrutin, iar preşedinţii de CJ să fie aleşi în mod direct.

”Putem accepta şi varianta alegerii preşedinţilor de CJ de către Consiliul Judeţean”, a mai spus Kelemen Hunor, adăugând că această problemă ar trebui discutată simultan cu cea a descentralizării.

Potrivit preşedintelui UDMR, în ceea ce priveşte finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, UDMR consideră că suportarea acestor cheltuieli ar trebui să se facă de la bugetul de stat.


Kelemen Hunor, după discuțiile cu președintele Iohannis