Kelemen Hunor, despre un posibil acord între UDMR și PNL: Și o strângere de mână este un acord care funcționează

Publicat: 22 04. 2015, 12:21

Kelemen Hunor, președintele UDMR, comentează condițiile în care s-ar putea realiza un acord între partidul al cărui lider este și PNL.

Hunor susține că de la începutul anului au existat discuții atât cu PNL, cât și cu PSD despre mai multe subiecte, printre care legislația electorală, modalitatea de a reforma sistemul electoral, votul din diaspora. Dar politicianul nu are o certitudine că acestea se vor finaliza cu un acord scris, potrivit Mediafax.

„Suntem cu PNL în aceeaşi familie politică, e adevărat că noi le-am deschis uşa şi i-am aşteptat cu şampanie şi fursecuri, că noi suntem acolo din ’90, dar nu acest lucru este important. Important este că şi din punct de vedere al familiei politice europene, noi avem toate premisele să ne înţelegem. Dar până la un acord scris e cale lungă şi nici nu ştiu dacă un acord scris rezolvă problemele României. Nu cred că în acest moment putem spune că se va încheia un acord scris, dar colaborarea a existat şi va exista în continuare. Aproape că nu există un subiect politic despre care să nu discutăm cu colegii noştri şi aşa mi se pare normal”, a declarat liderul UDMR.

În ceea ce privește exista anumitor prevederi, garanții în cazul unui acord scris, Hunor ține să precizeze că a mai semnat o asemenea înțelegere cu un fost președinte al PNL, dar acesta nu a fost respectat.

„În ceea ce mă priveşte, eu dacă am strâns mâna cuiva şi i-am promis că fac un anumit lucru şi fără un acord scris, voi face acel lucru. Eu cred că între oameni serioşi şi responsabili şi o strângere de mână este un acord care funcţionează”, a subliniatul politicianul.