Kelemen Hunor, despre prezidențiale: Îl văd Ciolacu în turul doi fără nicio problemă. Elena Lasconi poate să fie o surpriză

Kelemen Hunor, despre prezidențiale: Îl văd Ciolacu în turul doi fără nicio problemă. Elena Lasconi poate să fie o surpriză
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că era evident că Marcel Ciolacu (PSD) va candida la prezidențiale. Ciolacu sigur va ajunge în turul al doilea, unde o surpriză ar putea-o produce șefa USR, Elena Lasconi, mai crede Kelemen.

Kelemen Hunor, despre candidații la prezidențiale Ciolacu și Lasconi

„Eu sunt convins că această intenţie (a lui Marcel Ciolacu, n.r.) va fi confirmată la Congresul PSD. Nu e o surpriză, cel puţin pentru mine, fiindcă era logic ca preşedintele PSD să fie şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Din punct de vedere politic, aproape e singura posibilitate ca în această competiţie să intre preşedintele partidului, prim-ministrul, şi de aceea nu cred că cineva a fost foarte surprins de această intenţie (…).

Merg doar pe matematică după ce văd în acest moment şi nu intru în alte speculaţii: Ciolacu intră în turul doi categoric şi doamna Lasconi este persoana care va putea să fie o surpriză în 2024 într-un tur doi. Cel puţin aşa văd eu. Deci ea are un potenţial şi are şi resursele umane necesare, resursele interioare, pentru a veni pe locul doi. Cam asta văd eu în acest moment şi după aceea, sigur, vom mai vedea”, a declarat Kelemen Hunor, pentru Agerpres.

Acesta a mai precizat că și în PNL „toată lumea lumea ia candidatura domnului Ciucă ca pe ceva decis, fiindcă nu umpli toată ţara cu panouri, de trei luni de zile, fără să candidezi”.

Kelemen Hunor: Geoană are şi un handicap politic – nu are partid

Liderul UDMR a mai afirmat că e așteptat și anunțul lui Mircea Geoană, dar problema acestuia e că nu are partid care să-i susțină campania în teritoriu: „Toată lumea aşteaptă anunţul domnului Geoană, e un fel de Godot domnul Geoană, toată lumea aşteaptă să vină şi să facă un anunţ. Încă n-a venit, să vedem dacă va veni. Nu ştiu, nu-mi dau seama fiindcă el nu are un partid şi el a mai fost candidat la prezidenţiale. Deci din acest punct de vedere sigur că are şi o experienţă deja, că a fost candidat, că a fost lider politic, preşedinte de partid, preşedinte al Senatului, dar are şi un handicap politic: nu are partid. Eu cred că Elena Lasconi poate să fie o surpriză, dar eu îl văd Ciolacu în turul doi fără nicio problemă”.

Cât despre candidatul UDMR la prezidențiale, a mai afirmat Kelemen Hunor, acesta va fi nominalizat pe 6 septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor