Jurnalista B1 TV Ioana Constantin: Am câștigat definitiv procesul cu AUR și George Simion. Rămâne cum a stabilit prima instanță – AUR e agent de propagandă rusă în România

Publicat: 27 09. 2024, 11:03
Actualizat: 27 09. 2024, 12:00

Jurnalista B1 TV Ioana Constantin anunță că a câștigat definitiv procesul pe care i l-au deschis AUR și George Simion, într-un „caz fără precedent în România” în care „un partid în întregime a dat în judecată un singur cetățean”. Jurnalista a mai susținut că AUR a dat-o în judecată de trei ori și tot de atâtea ori a pierdut. „Rămâne cum a stabilit prima instanță, pe scurt: AUR e agent de propagandă rusă în România”, a precizat jurnalista.

Constantin a mai afirmat că a fost revoltată, dar nu și impresionată de „această încercare jalnică” a AUR, partid parlamentar, de a o cenzura.

Ioana Constantin a câștigat definitiv procesul cu AUR și Simion

„Am câștigat DEFINITIV ieri procesul cu AUR și George Simion. De 3 ori m-au dat în judecată în ultimii 2 ani George Simion și AUR, de 3 ori am câștigat. Rămâne cum a stabilit prima instanță, pe scurt: AUR e agent de propagandă rusă în România.

A fost o încercare de intimidare și cenzură din partea unui partid politic parlamentar. Niciun alt partid în România, după “90, nu și-a permis să se îndrepte ca entitate împotriva unui cetățean.

Îi mulțumesc avocatei mele, doamna Mihai, pentru că am reușit să câștigăm un caz fără precedent în România: un partid în întregime a dat în judecată un singur cetățean. Nu m-a impresionat această încercare jalnică nici când am fost în politică, nici după, în televiziune. Asta arată cum ar acționa, dacă ar ajunge să guverneze un astfel de partid”, a transmis jurnalista B1 TV, într-o postare pe Facebook.

Constantin: AUR are zero respect pentru democrație

Ioana Constantin a mai susținut că AUR, în frunte cu Simion, n-are niciun respect pentru libertate și democrație, dar judecătorii au fost suficient de curajoși încât să-și asume o hotărâre importantă pentru democrație.

„M-a revoltat încă de la primul proces că AUR a dus în instanță și comentariile oamenilor de aici de pe Facebook. Niciun respect pentru libertate, pentru democrație. AUR m-a dat în judecată pentru că i-am acuzat de propagandă rusă și, citez, am ”creat o stare de pericol în jurul partidului”, iar postările și interviurile pe care le-am dat în presa din România și R. Moldova ”au ajuns la milioane de oameni din țară și diaspora”. Au acuzat apoi instanța că nu le-a asigurat un proces echitabil. Dar avem judecători suficient de curajoși care și-au asumat o hotărâre importantă pentru democrație”, a mai scris Ioana Constantin, pe Facebook.