Judecătorii au respins cererile şi excepţiile invocate de avocaţii lui Năstase în dosarul "Trofeul calităţii”

Judecătorii au respins cererile şi excepţiile invocate de avocaţii lui Năstase în dosarul "Trofeul calităţii”

Judecătorii instanţei supreme au respins, joi, toate cererile şi excepţiile invocate de avocaţii fostului premier Adrian Năstase în dosarul „Trofeul calităţii” astfel că procesul continuă și se va judeca pe 23 mai, informează Mediafax.

Avocatul lui Năstase a invocat, la termenul de miercuri al dosarului „Trofeul calităţii”, aproximativ 20 de cereri şi excepţii, printre care şi o solicitare de recuzare a procurorului DNA prezent la şedinţă, Elena Matieşescu, cerere respinsă de un alt complet de cinci judecători, special constituit.

Adrian Nastase a declarat miercuri, 16 mai, că nu a ridicat cele 20 de excepții în nume personal, ci pentru a îndrepta unele carențe ale legislației.

Principala exceptie de neconstituționalitate ridicată de Năstase prin avocați a fost legată de compunerea completului de judecată. În opinia apărării fostului premier, recursul trebuia judecat de un complet de nouă judecători de la toate secțiile ICCJ și nu de unul  de cinci judecători de la secția penală.

Fostul premier a mai amintit că, în cazul intervenirii termenului de prescripţie pentru faptele de care este acuzat, el va opta „fără discuţie” pentru continuarea proceselor sale, cu scopul dovedirii nevinovăţiei sale, pentru care, susţine el, va primi achitare din partea judecătorilor ICCJ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`