Ivan: Europarlamentarii USL vor cere PE sancționarea Monicăi Macovei cu pierderea mandatului

Publicat: 09 07. 2012, 13:02
Foto: cotidianul.ro

Europarlamentarii PSD și PNL îi vor înainta, luni, o scrisoare lui Martin Schultz, președintele Parlamentului European, în care vor sesiza că Monica Macovei a „dezinformat” liderii europeni, solicitându-i sancționarea acesteia cu pierderea mandatului.

Anunțul a fost făcut de Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, în cadrul unei conferințe de presă, relatează Mediafax. De asemenea, el a spus că europarlamentarii USL vor cere și Parlamentului României să înființeze o comisie de anchetă cu privire la acțiunile Monicăi Macovei, despre care consideră că pun în pericol intersele naționale ale României.

„Vom cere o comisie de anchetă. Președintele Parlamentului European va propune, dacă va considera că este necesară, sancționarea Monicăi Macovei. E atributul președintelui Parlamentului European – el propune Consiliului președinților – liderilor grupurilor – o anumită sancțiune, care poate merge până la pierderea mandatului. Poate să-i dea o avertizare, poate să-și piardă anumite atribuții, dar noi cerem sancțiunea maximă – pierderea mandatului pentru grave prejudicii aduse imaginii Parlamentului European,” a declarat europarlamentarul.

Cătălin Ivan a acuzat-o pe Macovei că a dezinformat liderii europeni, punând într-o situație dificilă Parlamentul European. Acesta a mai adăugat că România are, într-adevăr, o problemă reală în Europa, dar creată de acțiunile PDL, mai ales prin intermediul lui Macovei, care a furnizat informații false despre situația din țară, și nu de acțiunile USL.

„Există o îngrijorare mare în Europa pentru că a fost lansat un val de minciuni din partea PDL prin sistemul orchestrat de Monica Macovei. Au fost plasate articole în ziare din Europa de către apropiații Monicăi Macovei, care apăreau azi pe site-ul ziarului, iar în secunda următoare Macovei trimitea link-uri tuturor membrilor Parlamentului European,” a spus Ivan.

„Când un oficial al statului român trimite astfel de scrisori, spune că trebuie invocat art. 7 și că România trebuie să piardă dreptul de vot în Consiliu și fondurile trebuie suspendate – e un atac fără precedent la adresa României,” a subliniat Ivan.