Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)

Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Iulian Paraschiv

Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a spus de ce fel de președinte are nevoie România.

Iulian Paraschiv a afirmat că România are nevoie de un președinte care să asigure parcursul european al țării, să dezvolte un plan pe termen lung pentru România și să mențină un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească.

„Cei care au decis în ultimă instanță au fost românii, prin votul lor”

El a subliniat că nu există un model ideal pentru ca cineva să ocupe cea mai înaltă funcție în stat, evidențiind că alegerea președintelui depinde de votul românilor.

„Să știți că în România și nu doar în România, nu există un ideal tip al pregătirii pentru ca cineva să ocupe cea mai înaltă funcție în stat. Am avut un președinte căpitan de vas pentru foarte mult timp, atunci când am avut în competiție un Vadim Tudor, un intelectual desăvârșit, cred că nimeni nu poate contesta acest lucru, în competiție cu Ion Iliescu.

Cei care au decis în ultimă instanță au fost românii, prin votul lor. Nu există un ideal tip la acest moment, adică trebuie să aibă nu știu câte doctorate, nu! Ca de altfel, nici pentru primari, am întâlnit primari și de o parte, și de cealaltă, cu o slabă pregătire, care nici nu știu ce se întâmplă cu ei pe acel scaun. Am văzut oameni în Parlament, cu un nivel de calificare foarte, foarte slab. Cred că e o întrebare mult prea asta abstractă.

Nu avem un ideal tip, ci mai degrabă președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România pentru următorii ani și care să asigure un echilibru la guvernare între partide și societatea românească, în ansamblu”, a declarat Paraschiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`