Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)

Publicat: 23 09. 2024, 21:59
Actualizat: 23 09. 2024, 22:02
Foto: Iulian Paraschiv / Facebook

Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane, a declarat președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv, luni, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Iulian Paraschiv: Dacă Parlamentul trebuie să decidă în funcție de o persoană, cred că suntem pe un drum greșit

Președintele Agenției Naționale pentru Romi a comentat posibila candidatură a lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare.

„În primul rând, cred că discuția este dusă la persoană, ceea ce este corect, discutăm despre actualul Președinte în funcție, funcție care în România, începând cu 1990 și până în prezent, este funcția cu cea mai mare legitimitate, dată de numărul de voturi pe care un Președinte trebuie să îl acumuleze, vorbim de milioane de români care își exprimă votul și aleg într-o direcție sau alta”, a declarat Iulian Paraschiv.

„Dacă la acest moment trebuie ca cei din Parlament, aleșii noștri, să decidă în funcție de o persoană, indiferent care ar fi numele acelei persoane, cred că suntem pe un drum greșit. Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane. Mai mult de atât, Constituția este primul act normativ la care ne raportăm toți. Un Președinte aflat în funcție nu poate fi în același timp membru al Senatului sau al Camerei Deputaților, așa ne spune Constituția”, a continuat oficialul.

„Înțeleg (…), este un proiect de lege inițiat de doi deputați PNL care se află în dezbatere la acest moment. Nu am văzut nicio declarație fermă a președintelui PNL care să vină și să spună că, da, PNL merge în această direcție și încercăm să găsim soluții pentru ca președintele Iohannis să poată intra în alegerile pentru Parlamentul național”, a mai spus Iulian Paraschiv.