Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedintele liberalilor: Florin Cîțu e propunerea de premier cu care vom merge la Cotroceni. Vom genera o majoritate în jurul PNL

Publicat: 20 10. 2021, 17:24
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu, a anunțat că propunerea liberalilor pentru funcția de premier este Florin Cîțu. Acesta a punctat că este propunerea cu care PNL va merge la consultările de joi, de la Palatul Cotroceni. Dumitrescu și-a exprimat apoi convingerea că PNL va reuși să genereze o majoritate în jurul său.

Iulian Dumitrescu: Florin Cîțu, propunerea de premier a PNL

„Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru este președintele partidului, Florin Cîțu.

Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni.

Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL”, a scris Iulian Dumitrescu, pe Facebook.

Cabinetul Cioloș nu a reușit să treacă de Parlament, după ce a primit doar 88 de voturi. Avea nevoie de cel puțin 234. Au votat ”împotrivă” 184 de aleși. Ulterior, Dacian Cioloș, premierul desemnat, a declarat că USR și-a făcut datoria, fiind singurul partid care a venit cu o soluție. El a acuzat PNL și PSD că au prelungit criza politică.

Dată fiind aceatsă situație, președintele Klaus Iohannis a convocat pentru joi o nouă rundă de consultări cu partidele.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a transmis că partidul va negocia pentru o majoritate cu toate formațiunile, mai puțin AUR. Deci nu a exclus PSD.

„În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliției, cred că este obligatorie o discuție cu PSD, iar paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat”, a declarat, la rândul său, Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL.