Israelul denunță acordul asupra programului nuclear iranian. Netanyahu: Este o ”eroare istorică”

Israelul denunță acordul asupra programului nuclear iranian. Netanyahu: Este o ”eroare istorică”
Israelul a denunțat, duminică, acordul încheiat în dosarul nuclear iranian, afirmând că Teheranul a obţinut "ceea ce voia"."Ceea ce s-a încheiat la Geneva nu este un acord istoric, ci o eroare istorică. Lumea...

Israelul a denunțat, duminică, acordul încheiat în dosarul nuclear iranian, afirmând că Teheranul a obţinut „ceea ce voia”.

„Ceea ce s-a încheiat la Geneva nu este un acord istoric, ci o eroare istorică. Lumea a devenit (un loc) mai periculos, pentru că regimul cel mai periculos din lume a făcut un pas semnificativ către obţinerea armei celei mai periculoase din lume”, a declarat Netanyahu în şedinţa săptămânală a Consiliului de miniştri, potrivit acestui purtător de cuvânt.

„Este un acord prost, care oferă exact ceea ce voia Iranul, şi anume o ridicare semnificativă a sancţiunilor şi menţinerea unei părţi semnificative a programului său nuclear. Acordul permite Iranului să continue să îmbogăţească uraniu, lasă pe loc centrifugele şi îi permite să producă materiale fisionabile pentru o armă nucleară”, se arată într-un comunicat emis de cabinetul premierului după câteva ore de la încheierea unui acord istoric între marile puteri şi Iran.

La rândul său, ministrul Economiei Naftali Bennett a oferit asigurări că Israelul nu este angajat prin acordul de la Geneva şi că are dreptul să se apere.

Marile puteri şi Iranul au ajuns la un acord asupra programului nuclear al Teheranului în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Geneva, după patru zile de negocieri „dificile”, aducând o speranţă de ieşire dintr-o criză care durează de zece ani,

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`