Irineu Darău (USR), despre Legea pensiilor: PSD și PNL știau dinainte s-o adopte că e cu probleme / Majorările în multe cazuri nu acoperă inflația. E practic o manipulare aici (VIDEO)

Irineu Darău (USR), despre Legea pensiilor: PSD și PNL știau dinainte s-o adopte că e cu probleme / Majorările în multe cazuri nu acoperă inflația. E practic o manipulare aici (VIDEO)
Sursa foto: Irineu Darău / Facebook

Senatorul USR Irineu Darău a criticat coaliția PSD-PNL pentru că a adoptat o Lege a pensiilor cu probleme, deși diversele categorii de pensionari au atras atenția că actul normativ necesită modificări. Darău a mai spus că e și o manipulare aici deoarece în cazul multora majorarea de pensie nu acoperă inflația din ultimii ani.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Irineu Darău critică modul în care a fost adoptată noua Lege a pensiilor

„Regretul meu e că dezbaterea ar fi trebuit să aibă loc în Parlament și cu toate argumentele pe masă. Noi am venit cu amendamente, cu argumente, au venit din societatea civilă și nevăzătorii, și oamenii cu dizabilități, și minerii, și cei care au lucrat în alte grupe de muncă și au prezentat toate aceste probleme în noiembrie 2023.

Mie mi-e greu să accept în septembrie 2024 să venim să spunem ”păi se aplică deja o lege despre care acceptăm că e greșită în unele puncte, că oamenii suferă începând de azi, că cei care ies la pensie din 1 septembrie vor avea și mai multe dezavantaje și poate o vom corecta pe ici, pe colo în ianuarie, în martie, când e mica recalculare”.

Deci aici e o problemă. Cred că dna ministru (a Muncii) are o atitudine foarte greșită pentru că, în primul rând, ține un monolog în conferința de presă, or ea ar trebui să discute cu aceste categorii și să rezolve repede situațiile.

Azi, senatorii USR au cerut să vină la Ora Guvernului în Senat, să răspundă la aceste probleme și pe loc să găsim soluții. Și colegii deputați vor face o acțiune separată”, a declarat senatorul USR.

Irineu Darău: Creșterile de pensii nu acoperă inflația

„E și o manipulare la mijloc. Cifrele economice nu mint. De când PSD și PNL sunt la putere, inflația cumulată, compusă pe 3 ani cumulează 30%, deci prețurile au crescut enorm. A fost această indexare de 12,7% la începutul anului, dar acele creșteri între 1 și 500 de lei pentru două milioane de pensionari nu acoperă rata inflației. Iar de la 1 ianuarie acelora care nu li se îngheață pensiile, li se îngheață prin inflație”, a mai afirmat Irineu Darău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`