Iranul va permite accesul inspectorilor AIEA, dacă Israelul va renunța la amenințări

Iranul va permite accesul inspectorilor AIEA, dacă Israelul va renunța la amenințări
Administrația de la Teheran a promis că va permite accesul inspectorilor AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) în Iran, la centrul nuclear militar de la Parchin, dacă Israelul va renunța la...

Administrația de la Teheran a promis că va permite accesul inspectorilor AIEA (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) în Iran, la centrul nuclear militar de la Parchin, dacă Israelul va renunța la amenințăriel privind un posibil atac asupra instalației, informează Mediafax.

Serviciile secrete occidentale susțin că Iranul ar încerca să obțină arme nucleare, motiv pentru care marile puteri au impus un embargo împotriva țării. Deși a negat aceste informații, Teheranul nu a permit până acum accesul unor inspectori străini care să verifice activitatea iranienilor.

Dacă vor fi temperate ameninţările externe, atunci inspectorii AIEA vor putea vizita centrul de la Parchin„, a declarat Hassan Ghashghavi, adjunctul ministrului iranian de Externe.

Economia iraniană a suferit un puternic declin pe seama embargoului, existând și posibilitatea unui război, Israelul insistând pe lângă SUA să declanșeze un atac comun pentru anihilarea instalațiilor nucleare ale Iranului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`