Ionuț Stroe (PNL): PSD să decidă dacă vrea război politic sau o guvernare eficientă. Atacurile aduc o influență negativă

Publicat: 28 08. 2024, 16:14
Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Sursa foto: Ionuț Stroe / Facebook

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că partenerii de coaliție de la PSD trebuie să se decidă dacă lunile care urmează vor o guvernare eficientă sau „război politic”. Afirmația a fost făcută în contextul schimburilor de replici din ultimele zile, declanșate mai ales după atacurile social-democraților la adresa liberalilor din timpul congresului PSD de sâmbătă.

Stroe: Guvernările liberale au mărit pensiile

Ionuț Stroe a deplâns întâi faptul că aplicarea noii Legi a pensiilor a generat „foarte multă frustrare, nervozitate”.

El a ținut apoi să precizeze că nu PSD, ci PNL a mărit pensiile în ultimii ani: „Dacă e să privim statistic totuşi, ce s-a întâmplat în ultimii ani de zile, putem vedea cât se poate de limpede că acele valuri de creştere a pensiilor sunt asociate cu perioadele de guvernare liberale”.

Acesta a reproșat apoi ministrei Muncii, Simona Bucura Oprescu (PSD), faptul că și-a asumat ea meritul pentru majorările de pensii de acum: „Campania electorală îi face pe mulţi să spună astfel de lucruri, cum e doamna Simona Bucura Oprescu, care îşi asumă creşterea pensiilor în nume personal sau al PSD”.

Stroe: Nu poţi avea o guvernare eficientă şi război politic

„Sunt lucruri care, din păcate, influenţează în sens negativ această guvernare. Toate aceste exprimări, toate aceste provocări, toate aceste atacuri influenţează în sens negativ guvernarea şi, apropo de ce se întâmplă în momentul de faţă, e limpede pentru toată lumea. Nu poţi avea o guvernare eficientă şi război politic.

Aşa că PSD-ul să se gândească foarte bine şi să decidă ce îşi doreşte pentru următoarele trei luni de zile, pentru că avem campanie electorală. Îşi doresc să se războiască politic sau îşi doresc o guvernare eficientă”, a declarat apoi purtătorul de cuvânt al PNL, potrivit Agerpres.